Centar za tehničku kulturu

Mostarskim mališanima bit će održano predavanje ''Što je to dron?''

Velika popularnost bespilotnih letjelica omogućila je razvoj dronova za generalnu uporabu do zavidne razine tehnološke perfekcije, a cijenom sve pristupačnijih širokoj populaciji.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 01. 2019. u 17:11 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Što je dron?' tema je besplatnog edukativnog druženja za djecu koje će se održati u utorak s počekom u 16 sati u prostorijama Centra za tehničku kulturu u Mostaru.

''Bosna i Hercegovina, kao i njeni stanovnici, uglavnom i u velikom dijelu su izvan trenda događanja vezanih za svijet tehnike (osim u nekoliko iznimki) u smislu praćenja i korištenja nove/sofisticirane tehnologije kao i njenog korištenja u komercijalne svrhe. Takav slučaj je i s bespilotnim letjelicama/dronovima koji se sve više koriste kroz zabavu ali i kao veliki potencijal u poslovnom smislu'', navode organizatori događaja.

Velika popularnost bespilotnih letjelica omogućila je razvoj dronova za generalnu uporabu do zavidne razine tehnološke perfekcije, a cijenom sve pristupačnijih širokoj populaciji. Zanimanje za dronove, tvrde iz Centra, ne jenjava, što pokazuje i njegova uporaba u svim segmentima života, od zabave do profesionalnih zanimanja od kojih su neka nezamisliva bez dronova. Dronovi nisu više novost, ali su i dalje oko nas. Sigurno je da neće nestati, nego će se sve više integrirati u brojne profesije, kao sofisticirana pomagala za rješavanje nekih problema što do sada nije bilo tako jednostavno.

''Kada je u pitanju uporaba dronova, u BiH još uvijek nema veliku i široku uporabu koju bi realno mogao imati. Ovim predavanjima želimo približiti nove tehnologije mladima na području Mostara u konkretnom slučaju predavanje o korištenju, sastavljanju i upravljanju dronova s pomoću dostupne tehnologije i upravljanje istim'', navode iz Centra za tehničku kulturu.

''Ako je dijete zainteresirano za ovo edukativno predavanje, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail ([email protected])  do 21. siječnja te tako izvršite prijavu'', priopćeno je

Kopirati
Drag cursor here to close