7. i 8 lipnja

Mostar domaćin studentskog natjecanja u programiranju

U pauzama između sesija natjecanja bit će predstavljen rad dva robota, kao i njihove sposobnosti da zamijene ljudski rad u opasnim situacijama i na monotonim poslovima.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 05. 2018. u 15:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Fakulteta informacijskih tehnologija mostarskoga univerziteta "Džemal Bijedić", 7. i 8. lipnja u Mostaru održat će se FIT Coding Challenge 2018., studentsko natjecanje u programiranju.

Na dvodnevnom natjecanju, u kategoriji 'Innovation' očekuju su zanimljivi projekti u skladu sa svjetskim trendom, Internet of things (IoT).  

Organizator je tim povodom osigurao i prijenos uživo (live streaming 7. lipnja) na FIT YouTube kanalu.

 U pauzama između sesija natjecanja bit će predstavljen rad dva robota, kao i njihove sposobnosti da zamijene ljudski rad u opasnim situacijama i na monotonim poslovima.

U okviru programa planirana je i prezentacija monografije pod nazivom "20 godina Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru", a što će biti prilika za prisjećanje o nastanku, rastu i razvoju FIT-a.

Prvog dana natjecanja, 7. lipnja, održat će se i Game party. Igrat će se "League of Legends" multiplayer online battle arena video igrica koju je razvio Riot Games Inc.

Kako ističu organizatori, turnir je službeno registriran na njihovoj internet stranici te se nadaju da će pobjednicima kompanija Riot dodijeliti specijalni bonus za buduće igranje igrice.

Svi sudionici će dobiti promotivne ruksake i majice, a najbolje, prva tri mjesta, očekuju bogate novčane nagrade.  

Osim toga, pojedini sponzori, kao što je kompanija WeTec, odlučile su dodatno darovati pobjednike svojim proizvodima.

Ovogodišnje natjecanje imat će međunarodni karakter, jer se osim internacionalnih kompanija (sponzora), očekuje i dolazak studenata iz Crne Gore.

Iako se više nije moguće prijaviti za natjecanje, timovi koji imaju zanimljiv projekt i žele ga prezentirati na FIT CC-u mogu se javiti na [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close