Pirati oteli SPARKov startup

Mostar će imati predstavnika na PIRATE Summit 2018

Na ovom summitu su izabrana 74 startupa iz 27 različitih zemalja, a blablaDev je jedini predstavnik iz BiH.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 06. 2018. u 07:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH i Mostar će ove godine imati predstavnika na PIRATE Summit 2018 - startup blablaDev se kao jedini tim iz BiH na ovom događaju natječe za odlazak u San Francisco i Berlin/London.

Događaj će se održati u Kölnu (Njemačka) od 3.7. - 5.7. i jedan je od najpoznatijih i najluđih startup događaja u Europi. Summit je zanimljiv zbog same lokacije održavanja Odoniena, starog auto otpada koji je pretvoren u vanjsku galeriju, što summitu daje hipsterski štih. No ono što ga čini najboljim je činjenica da na jedno mjesto okuplja startupe, investitore, korporacije i iskusne predavače i veliki je prestiž ako se nađete među tom ekipom.

Startupu blablaDevu je to uspjelo od prve ruke. Startup čini pet članova: Ivan Filipović (frontend), Nikolina Zeljko (marketing & sales), Davor Perić (dizajn), te Tommy Atkinson i Marijo Šunjić (backend), i zajedno su pokrenuli web platforma za mlade developere i firme koje trebaju developere. Kako cijeli proces funkcionira?

Zadatak developera je da se registriraju, preuzmu projekte i zadatke (jako slične onima koje će raditi na “pravom” poslu), urade web ili mobilne aplikaciju najbolje kako znaju, te dobiju feedback. Što je veća ocjena, developer dobiva viši rank, a tu nastupaju firme koje imaju šansu da zaposle najbolje. Mladi developeri, počnite koristiti ovu platformu besplatno, registracijom na ovom linku, dok se firme koje trebaju developere mogu javiti na [email protected].

Inače, na ovom summitu su izabrana 74 startupa iz 27 različitih zemalja, a blablaDev je jedini predstavnik iz BiH. Kako je cijeli event brandiran u gusarskom stilu, blablaDev će morat pitchat svoju ideju na gusarskoj dasci, priopćeno je.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close