Djeca i tehnologija

Mona Netz uči djecu o električnoj energiji

U toku svog dugogodišnjeg rada Mona Netz je uspjela podučiti ukupno 50.000 djece, mladih i pedagoga.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 01. 2021. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Probuditi zanimanje za tehnologiju kod djece, a posebno kod djevojčica i približiti im teme koje se tiču električne energije, plina i daljinskog grijanja, nije jednostavno. U Beču taj posao obavlja maskota Mona Netz, koja je osvojila austrijsku PR-nagradu za 2020. godinu.

"Jako sam ponosan na pobjedu u kategoriji korporativnog PR-a na državnom nivou za 2020. godinu. Ova nagrada skreće pažnju na djevojčice u tehničkim zanimanjima – a to je upravo naš cilj u komunikaciji s djecom i mladima.", objasnio je PatrickReiterer, idejni tvorac Mona Netz.

Foto: WienerNetze / Mona Netz

Reiterer je Monu Netz razvio još u 2016. godini kao tehnološki osviještenog lika iz crtića. Od tada on zajedno sa svojim likom organizira školske obilaske terena bečke energetske mreže "WienerNetze", stoji na binama festivala i sprovodi radionice o energetici. Putem mnoštva praktičnih savjeta, zabavnih igara, sjajnih zagonetki, eksperimenata i rukotvorina, Mona podučava uzrast od 3 do 14 godina.

U toku svog dugogodišnjeg rada Mona Netz je uspjela podučiti ukupno 50.000 djece, mladih i pedagoga. S obzirom na to da duo Mona i Patrick zbog koronavirusa trenutno ne ide na turneju, njihov rad je digitaliziran u obliku videa i igrica. PR-nagradu na državnom nivou u Austriji dodjeljuje PRVA (PublicRelationsVerbandAustria).

Kopirati
Drag cursor here to close