eRosary

Moderni vjernici od sada mogu moliti uz eKrunicu

Kad nije u upotrebi, eKrunica funkcionira poput pametne narukvice i modnog dodatka.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 10. 2019. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moderni vjernici dobili su pametni uređaj koji im omogućava da nauče kako zajednički moliti za mir, a pri tome i voditi računa o vlastitom zdravlju.

Radi se o eRosary (odnosno hrvatski eKrunici) koja je predstavljena u Vatikanu u sklopu projekta "Click To Pray eRosary". Kako su istaknuli na predstavljanju predstavnici Papine svjetske mreže za molitvu, eKrunica je "interaktivan, pametan, nosivi uređaj s aplikacijom koji služi kao alat za učenje toga kako moliti krunicu za mir u svijetu".

Iako je prvenstveno namijenjena mladima koji su ovisni o svojim pametnim uređajima, eKrunicu mogu koristiti svi, piše Zimo.co.

Projekt spaja najbolje od Crkvene duhovne tradicije i posljednji napredak u tehnološkom svijetu, istaknuto je na predstavljanju.

eKrunica se sastoji od 10 crnih kuglica te malog križa u kojem se skriva sva tehnologija. Za aktivaciju je dovoljno pokrenuti aplikaciju na pametnom telefonu i odabrati želi li korisnik moliti standardnu krunicu, tematsku krunicu (koje će biti dodavane tijekom godine) ili kontemplativnu krunicu. Kad molitva započne, eKrunica prati korisnikov napredak u molitivi.

Video: Click To Pray eRosary - Per la Pace nel Mondo

Aplikacija, dostupna za iOS i Android, također pruža mogućnost vođene molitve te dodatne vizualne sadržaje koji bi trebali pomoći vjernicima u molitvi.

Kad nije u glavnoj upotrebi, eKrunica funkcionira poput pametne narukvice i prikuplja podatke o zdravlju i životnim navikama nositelja te ga, putem aplikacije, obavještava o tome koliko je koraka napravio tijekom dana, odnosno koliko je kalorija potrošio.

eKrunicu je moguće nositi i poput bilo kojeg drugog modnog dodatka, a univerzalni dizajn odgovarat će i muškarcima i ženama, piše Zimo.co.

eKrunica je otporna na vodu i prašinu, a puni se bežično (2,5 sati punjenja osiguravaju 4 dana korištenja).

Moguće ju je kupiti putem službene stranice, po cijeni od 99 eura, čime se sufinancira daljnji rad Papine mreže.

Kopirati
Drag cursor here to close