Sve više korisnika

Mobilne aplikacije za dijeljenje troškova sve popularnije na putovanjima

Čak dvije trećine ispitanika koji dijele troškove na putovanjima smatra da bi im bilo lakše podmiriti dugove koristeći aplikaciju za praćenje troškova i brzo dijeljenje novca.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 03. 2019. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim što su skloni putovanjima u grupnom aranžmanu, hrvatski građani zainteresirani su za korištenje mobilnih aplikacija koje bi im tom prilikom pomogle u dijeljenju troškova - pokazalo je istraživanje Erste banke provedeno e-mail anketom na uzorku od 227 klijenata.

Čak dvije trećine ispitanika koji dijele troškove na putovanjima smatra da bi im bilo lakše podmiriti dugove koristeći aplikaciju za praćenje troškova i brzo dijeljenje novca, kao što je KEKS Pay.

Oko 60% ispitanika ima običaj putovati u grupnom aranžmanu, najčešće na ljetovanje (72%), jednodnevne izlete (45%) i inozemna putovanja (44%), a 17% ih u grupama putuje na skijanje. Na takvim putovanjima 74% ispitanika ima običaj dijeliti troškove, i to najčešće za smještaj, gorivo, hranu i piće

Nakon podjele troškova, 83% ispitanika svoje dugove podmiruje gotovinom dok svaki treći ispitanik to čini mobilnim bankarstvom.

Na pitanje bi li im bilo lakše podmirivati dugove koristeći mobilnu aplikaciju, 67% ispitanika koji putuju u grupnom aranžmanu, odgovorilo je potvrdno. Čak i 15% onih koji ne dijele troškove na putovanjima, odgovorilo je da bi dijelili troškove kada bi imali takvu aplikaciju, javlja Bug.hr.

Rezultati istraživanja potvrđuju da među potrošačima postoji potreba za aplikacijama koje će omogućiti lakše transakcije svih vrsta, pa tako i dijeljenje troškova unutar grupe. KEKS pay, aplikaciju koja omogućava besplatno, zabavno i jednostavno slanje i primanje novca među ljudima zbog toga svaki dan broji sve više korisnika, istaknuo je Dejan Donev, voditelj tima za Digitalnu transformaciju u Erste banci komentirajući rezultate istraživanja.

KEKS Pay aplikacija dostupna je i za Android i za iOS, a mogu ju koristiti svi koji to žele, bez obzira na banku u kojoj imaju račun. Uz besplatno slanje i primanje novca, KEKS Pay omogućuje grupno skupljanje novca, a članovi grupe mogu se i dopisivati te slati stickere.

Kopirati
Drag cursor here to close