Pogledajte i koje

Mnogobrojne novosti i za Facebook Messenger

Facebook Messenger u skoroj budućnosti očekuju promjene kao što su brža i kompaktnija Messenger aplikacija, bolja privatnost korisnika te dolazak Messenger Windows i macOS desktop aplikacije.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 05. 2019. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usporedno s novostima koje očekuju Facebook na tradicionalnoj Facebookovoj F8 konferenciji predstavljene su i novosti koje očekuju Facebook Messenger. U principu, glavne novosti su dolazak Messenger desktop aplikacije u inačici za Windows 10 i macOS sustave, poboljšana privatnost korisnika i takozvani Project LightSpeed.

Navedeni Project LightSpeed obuhvaća Messenger koji je ponovno isprogramiran od nule, a cilj takvog postupka je lakša i brža aplikacija. Nova Messenger aplikacija imat će vrijeme učitavanja od dvije sekunde (iako su uključene sve opcije koje ima aktualna puna inačica Messengera) te bi trebala biti znatno manja od trenutačne Messenger aplikacije koja teži oko 100 MB. Okvirni datum predstavljana ove nove inačice Messengera zasad nije poznat.

Što se tiče Messenger aplikacije za Windows 10 i macOS ona bi korisnicima trebala biti dostupna do kraja godine, a uključivat će funkcije kao što su videopozivi te grupni chat, javlja Bug.hr.

Još jedna od novosti koja se spominje je i dodavanje mogućnosti zajedničkog gledanja i komentiranja video sadržaja. Osim samog videa korisnici će moći vidjeti i sugovornika, zajedno komentirati što se događa u videu te vidjeti reakciju sugovornika na neku od scena u videu koji se prikazuje. Kao i u slučaju Project LightSpeeda ni ovdje nije poznato kada bi ova opcija trebala biti dostupna korisnicima.

Što se tiče privatnosti spominje se daljnja posvećenost Facebooka u implementaciji end-to-end enkripcije kao zadane opcije unutar Messengera.

Kopirati
Drag cursor here to close