Službeno je

Microsoft prestigao Apple i postao najvrjednija tvrtka na svijetu

Microsoft u posljednje vrijeme postiže odlične financijske rezultate te je to uz pad vrijednosti dionica Applea dovelo do toga da je sada tvrtka iz Redmonda najvrjednija na svijetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 11. 2018. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Microsoft  / Microsoft

Tijekom ljeta dosta se pisalo o Appleu kao prvoj tvrtki koja čija je vrijednost premašila bilijun američkih dolara.

Cijena Appleovih dionica tada je bila 207 dolara da bi poslije skočila na iznos od 231 dolara, no onda su predstavljeni ovogodišnji iPhonei koji čini se nisu doživjeli popularnost u javnosti koju su očekivali u tvrtki iz Cupertina (posebice što se tiče potražnje za entry-level iPhone XR modelom).

Ovog tjedna to je značajno utjecalo na Appleove financijske rezultate te vrijednost njihovih dionica pala na 172,2 dolara, što znači da je ukupna vrijednost dionica tvrtke pala na iznos od 746 milijardi dolara, javlja Bug.hr.

S druge strane, tu je tvrtka iz Redmonda koja u posljednje vrijeme bilježi vrlo dobre financijske rezultate te sada vrijedi 753 milijardi dolara (ponajviše zahvaljujući svojim cloud uslugama).

Dakle Microsoft je zamijenio Apple na mjestu najvrjednije tvrtke na svijetu, a očekuje se da bi i tvrtka iz Redmonda u skoroj budućnosti mogla premašiti vrijednost od jednog bilijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close