Surface Go 2 i Surface Book 3

Microsoft predstavio dva nova računala iz serije Surface

Osnovna cijena modela Go 2 iznosi povoljnih 399 dolara, no potrebno je kupiti dodatnu tipkovnicu, a moguće je naručiti model s jačim hardverom što, naravno, treba dodatno platiti.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 05. 2020. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je jučer predstavio dva nova modela prijenosnika iz serije Surface - umjesto na velikoj konferenciji, kako bi to očekivali u normalnim vremenima,

Surface Go 2 i Surface Book 3 predstavljeni su putem objave za medije. S radom od kuće povećana je potražnja za računalima, a Microsoft je korisnicima sada ponudio modele namijenjene osobama kojima je potrebno kvalitetno jeftino računalo, ali i high-end zvijer za zahtjevne korisnike koji od svojih prijenosnika traže napredne opcije i spremni su za njih platiti veću cijenu, javlja Zimo.

Početna cijena Surfacea Go 2 iznosi 399 dolara te dolazi s procesorom snažnijim čak 64 posto (prema Microsoftu) u odnosu na svog prethodnika te s malo većim ekranom dijagonale 10,5 inča.

Osnovni model dolazi s Intelovim procesorom Pentium Gold 4425Y, ima 4 GB memorije i 64 GB prostora za pohranu podataka, što mnogima ipak neće biti dovoljno, no bit će dostupna i verzija s jačim procesorom, većom količinom radne memorije i memorije za pohranu podataka koja će, naravno, biti i skuplja.

Također, bit će potrebno uložiti i u dodatnu tipkovnicu čija cijena iznosi 99 dolara tako da, ako želite da vam Go 2 zamijeni klasičan prijenosnik, morat ćete ipak platiti više od 399 dolara.

S obzirom na to da živimo u vrijeme velike popularnosti videopoziva spomenut ćemo i 5 MP kameru, a jednom kada se vratimo u normalu i krenemo putovati ponovno će nam biti važna i izdržljivost baterije - iz Microsofta kažu da je ona za Surface Go 2 deset sati. Na američkom tržištu pojavit će se već 12. svibnja.

Surface Book 3, prijenosnik kojem se ekran može odvojiti od tipkovnice pa se može koristiti i kao tablet, dostupan je u dvije veličine - s ekranima dijagonale 13,5 i 15 inča.

Prijenosnici rade na posljednjoj generaciji Intelovih procesora Core i5 i i7, a bit će dostupni i modeli s jačim grafičkim karticama (Nvidia GeForce GTX 1660Ti i Quadro RTX 3000) tako da vas, ovisno o konfiguraciji, novi Surface Book može stajati od 1600 pa do čak 3500 dolara.

U slučaju najjače konfiguracije, računalo dolazi s 32 GB memorije i 2 TB SSD-a. U prodaju u SAD-u pojavit će se 21. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close