Microsoft NetWork 8

VIDEO | Microsoft NetWork će se fokusirati na poslovnu digitalnu transformaciju i sigurnost

Prema procjenama analitičara, očekuje se da će do 2020. godine čak 85 posto svih velikih kompanija intenzivno koristiti vještačku inteligenciju u svom poslovanju, što jasno pokazuje pravac u kome se kreće tržište, odnosno tehnologija.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 04. 2018. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini ''Microsoft NetWork 8'' počela je u srijedu u Neumu, a okupila je, po riječima organizatora, više od 1.000 sudionika, pod sloganom ''Make IT cloud'' .

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija novinarima je kazao da je ove godine premašen prošlogodišnji broj od 900 sudionika, te da će učesnici i ove godine imati prilike slušati o cyber sigurnosti i digitalnoj transformaciji, s time da će fokus biti na inovativnim rješenjima.

Enis Šahinović. direktor sadržaja poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, kaže da je pred nama najveća konerencija.

 ''Nakon što smo se kroz predavanja i druge tematske sadržaje prošle godine fokusirali na poslovnu digitalnu transformaciju i sigurnost, ove godine smo odlučili da uz obradu spomenutih tema našim sudionicima ponudimo i puno više sadržaja koji se tiče naprednijih scenarija upotrebe cloud-baziranih servisa, prije svega onih koji kroz obradu podataka i upotrebu vještačke inteligencije svim kompanijama mogu ponuditi priliku za modernizaciju svojih usluga i proizvoda, poboljšanje komunikacije sa korisnicima, ali i bolje razumijevanje internih procesa i samog poslovnog modela. Iako na ovim prostorima još uvijek dosta pažnje poklanjamo priči vezanoj za cloud koncept, jasno je da tehnologija ide nezaustavljivo naprijed te da pitanje koje se postavlja više nije da li trebate prebaciti određene virtualne mašine sa svojih servera u cloud, već kako ćete upotrebom clouda kroz duboku analizu podataka i vještačku inteligenciju omogućiti da vaša kompanija ostane relevantna na tržištu u budućnosti'', pisao je na stranici NetWorka.

''Prema procjenama analitičara, očekuje se da će do 2020. godine čak 85 posto svih velikih kompanija intenzivno koristiti vještačku inteligenciju u svom poslovanju, što jasno pokazuje pravac u kome se kreće tržište, odnosno tehnologija. Microsoft, naravno, Data & AI trend prati sa velikim investicijama u razvoj platforme kako bi našim korisnicima i partnerima omogućili da iskoriste umjetnu inteligenciju i odgovore koji dolaze iz analize podataka već danas, a upravo na konferenciji ćemo kroz više predavanja pričati o različitim načinima upotrebe spomenutih tehnologija. Ove godine naši partneri su za sve sudionike pripremili i dvije veoma zanimljive radionice, od kojih je jedna posvećena DevOpsu, a druga načinima na koje Microsoft štiti podatke i privatnost korisnika kroz svoje proizvode. Pored toga, organiziramo i radionicu koja se tiče upotrebe tehnologije u obrazovanju te kako IT industrija može pomoći danas u školovanju budućih kadrova i profesionalaca, dok kroz već tradicionalni Business Day, na kojem sudjeluju predstavnici najvećih bh. kompanija, želimo na konkretnim primjerima pokazati kako Microsoft proizvodi i usluge mogu pomoći kompanijama u procesu poslovne digitalne transformacije i poboljšanja sigurnosti okruženja, uz ostvarivanje jasnih i mjerljivih pomaka u svakodnevnom poslovanju'', navodi Šahinović.

Kao i svih prethodnih godina, kaže,  želja je bila da upravo kroz konferenciju svim sudionicima pokažeme viziju i pravac kretanja tehnologije i tržišta, kako bi se što bolje pripremili za neminovne promjene, budući da je upravo IT jedna od rijetkih industrijskih grana gdje kao država u ovom trenutku možemo biti konkurentni sa ostatkom svijeta.

''I dok se vode rasprave o tome da li su konferencije kao mjesta okupljanja ljudi, odnosno prilika za poslovne kontakte i prenos znanja, u doba digitalnog marketinga već postale "stvar prošlosti", sa preko 1000 učesnika ove godine, mi vjerujemo da je Microsoft NetWork konferencija i dalje centralno mjesto okupljanja IT zajednice sa predstavnicima vodećih kompanija, akademskog i javnog sektora u zemlji, te da značaj ove konferencije i utjecaj koji ima bez ikakve sumnje prevazilazi okvire tradicionalne tehnološke konferencije. U ime Microsoft Bosna i Hercegovina, želim vam dobrodošlicu na Microsoft NetWork 8 konferenciju'', kazao je  Šahinović.

Sve informacije o MSNetWork8 konferenciji pod sloganom MAKE ITcLOUD dostupne su na
službenoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba

Kopirati
Drag cursor here to close