CES

Mediji proglasili Samsung QLED 2020 seriju televizora najboljom u klasi

Tech Aeris ističe elegantni dizajn uređaja i njegov ultra-tanki ram kao najveći adut zbog kojeg ovaj TV „stvara utisak kao da lebdi u zraku“.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 04. 2020. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu CES, Samsung je predstavio najnovije QLED 8K i 4K televizore koje odlikuju vrhunske inovacije u pogledu reprodukcije slike i zvuka, kao i izuzetan dizajn za do sada neviđeno korisničko iskustvo.

Utjecajni britanski i američki mediji dodijelili su kompaniji Samsung mnogobrojna priznanja i nagrade za neke od najnaprednijih karakteristika ove serije.

Američki časopis Forbes pohvalio je Samsung QLED 8K Q950TS/Q900T modele za izuzetan kvalitet slike i dizajn, naglašavajući da njihova inovativna tehnologija stvara osjećaj dubine, teksture i detalja slike u udaljenim filmskim scenama, kao i u jedinstvenim vizuelnim efektima.

Nadalje, britanski AV forum proglasio je Q950TS „Najboljim u klasi“, ističući minimalnu veličinu rama od 15mm i nazivajući ga „impresivnim 8K televizorom, sa širokom ponudom naprednih specifikacija“.

Portali HD Guru i Tech Aeris, sa druge strane, ocijenili su model QLED 8K Q800Tsa pet zvjezdica i titulom „Izbor urednika“. Tijekom recenzije, HD Guru pohvalio je, ne samo ovaj uređaj, nego i cjelokupnu Samsung 8K TV seriju, zbog moćnog sustava reprodukcije slike i zvuka, ističući da povećana pikselizacija omogućuje precizan prikaz boje, stoprocentni volumen i visoke HDR performanse, čak i u scenama bogatim sjenkama.

Dodatno, Tech Aeris ističe elegantni dizajn uređaja i njegov ultra-tanki ram kao najveći adut zbog kojeg ovaj TV „stvara utisak kao da lebdi u zraku“.

Osim toga, američki AVS Forum uvrstio je QLED 4K Q90T u izbor za najbolji uređaj u 2020. godini, zbog prilagodljivosti i performansi ekrana, kao i naprednih tehnologija za izoštravanje detalja i teksture slike.

''Serija naših QLED 8K i 4K televizora za 2020. godinu objedinjuje Samsung inovacije na polju kvaliteta slike, zvuka i dizajna za vrhunsko korisničko iskustvo. Dokaz za to su mnogobrojne nagrade i priznanja struke“, izjavio je Jongsuck Chu, potpredsjednik Poslovnog odjeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics.

Za više informacija o Samsung QLED 8K i 4K TV uređajima posjetite https://news.samsung.com/global/category/products/tv-audio.

Kopirati
Drag cursor here to close