Palm

Mali 3,3-inčni smartphone koji će činiti društvo vašem velikom uređaju

Palm je zamišljen da služi kao produžetak, odnosno neka vrsta daljinskog upravljača za vaš veliki smartfon, s kojim se stalno sinkronizira.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 10. 2018. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palm, nekada slavni proizvođač istoimenih džepnih računala koja su vremenom prerasla u mobitele, nakon dugog niza godina ponovno je u centru pozornosti. No, za razliku od mnogih koji se žele okušati u top kategoriji, Palm je predstavio maleni smartfon jednostavnog imena – Palm (eng. dlan), uređaj koji će činiti društvo vašem velikom smartfonu.

Palm je zamišljen da služi kao produžetak, odnosno neka vrsta daljinskog upravljača za vaš veliki smartfon, s kojim se stalno sinkronizira. U Palmu smatraju da postoje ljudi koju ne vole za sobom stalno vući svoje velike smartfone, stoga bi im njihov mali daljinski trebao poslužiti kao dodatak, ili možda kao pametni džepni sat?

Da bi novi Palmov dlan zaista bio dlan, morao je biti toliko malen da doslovno stane u – dlan. Kao nekada. Uređaj ima zaslon dijagonale svega 3,3 inča, što će sada valjda zadovoljiti grintavce koji se žale da su mobiteli previše narasli. Temeljen je na Androidu 8.1, koji je ipak nadograđen sučeljem prilagođenim malom zaslonu koristeći se upravljanjem gestama, piše Mob.hr.

Palm pokreće Snapdragon 435 procesor u kombinaciji s čak 3 GB RAM-a, a baterija ima kapacitet od 800 mAh, koja bi trebala izdržati oko osam sati s jednim punjenjem, navode u Palmu. Uređaj dolazi u aluminijskom kućištu s IP68 certifikatom, ima 12 MP primarnu, 8 MP selfie kameru i Face unlock.

Uređaj neće biti nimalo jeftin. Naime, cijena (bez poreza) u SAD će iznositi 349 dolara, a za sada nema informacija hoće li se pojaviti i na europskom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close