Dezinformacije o COVID-u

Maduro optužio Facebook za ‘digitalni totalitarizam’

Facebook je potvrdio da je skinuo video u kojem je Nicolas Maduro promovirao venecuelanski lijek protiv korona virusa, ali bez dokaza.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 03. 2021. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Venecuele optužila je kompaniju Facebook za “digitalni totalitarizam”, nakon što je zamrzla nalog predsjednika Nicolasa Maduroa na 30 dana zbog kršenja politike te društvene mreže protiv širenja dezinformacija o COVIDU-19.

Facebook je za Reuters potvrdio i da je skinuo video u kojem je Maduro promovirao karvativir, venecuelanski lijek za koji tvrdi, bez dokaza, da može izliječiti bolest, prenosi Tanjug.

U priopćenju Ministarstva informiranja Venecuele navodi se da je Facebook postupao protiv “sadržaja usmjerenih na borbu protiv pandemije”, a karvativir opisuje kao lijek “nacionalne proizvodnje i inženjerstva”.

“Svjedoci smo digitalnog totalitarizma koje vrše nadnacionalne kompanije, koje žele nametati svoje zakone zemljama svijeta”, priopćilo je Ministarstvo informiranja.

Facebook je odbio komentirati ovo priopćenje.

Maduro je u siječnju opisao efekte preparata na bazi majčine dušice kao “čudotvorne” i preporučio taj preparat kao lijek koji neutralizira korona virus bez nuspojava, suprotno mišljenju medicinskih stručnjaka, javlja Anadolija.

''Mi slijedimo preporuke Svjetske zdravstvene organizacije [WHO], koja tvrdi da za sada ne postoji lijek protiv korona virusa. Zamrznut ćemo [Madurov] profil na 30 dana zbog ponovljenog kršenja naših pravila'', navodi se u priopćenju Facebooka.

Kopirati
Drag cursor here to close