Izdržao je!

Mac Pro i 6.000 tabova u Chromeu

Chrome je poznat kako veliki potrošač RAM-a, no čini se kako je naišao na ravnopravnog protivnika – Mac Pro koji je uspio izdržati čak 6.000 otvorenih tabova.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 02. 2020. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je ljetos svoj novi Mac Pro (2019) predstavio kako ultimativno računalo koje je sposobno za sve zadatke, od laganog surfanja do zahtjevne video i audio obrade. Apple je stoga kupcima navedenog računala omogućio širok izbor opreme pa je Mac Pro moguće između ostalog opremiti i sa 1,5 TB RAM-a.

Stoga ne čudi što pojedine korisnike poput Jonathana Morrisa zanima za što se sve 1,5 TB RAM-a može iskoristiti. Kako je Chrome poznat kao veliki potrošač RAM-a, Jonathan je upravno njega odlučio iskoristiti za testiranje Maca Pro. Prije nego je započeto testiranje Jonathan je najprije morao nadograditi RAM u svom Macu Pro za što je odabrao memoriju tvrtke OWC, koja se specijalizirala za proizvodnju različitih komponenti za Apple računala, javlja Bug.

Test je vrlo jednostavan – koliko se tabova može otvoriti unutar Chromea sa 1,5 TB RAM-a. Odgovor na postavljeno pitanje je 6.000 tabova. Inače Jonathan se odlučio na ovaj test kada je primijetio da mu u jednom trenutku Chrome zauzima 75 GB RAM-a. Tada je imao otvoreno oko 2.000 tabova. Logičan korak naprijed je bio navedeni test kako bi vidio krajnje mogućnosti Maca Pro.

Kako je naveo u videu Chrome na Macu Pro sa 1,5 TB RAM-a bio je sasvim funkcionalan s 5.000 otvorenih tabova. Problemi s Googleovim preglednikom su počeli kada je stigao do 6.000 tabova i kada je zauzeo više od 1,49 TB RAM-a. Tada se Chrome počeo rušiti zbog nedostatka slobodne memorije, ali je macOS unatoč tomu i dalje ostao stabilan i funkcionalan.

Kopirati
Drag cursor here to close