Bez punjača i slušalica

Loše vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini iPhonea 12

Novi modeli iPhonea 12 isporučivat će se u jako malim pakiranjima u kojima će biti samo telefon te neće biti punjača ni slušalica.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 06. 2020. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je bliži dana kada će Apple predstaviti novu generaciju svojih telefona koja bi mogla uključivati čak četiri modela iPhonea - jedan 5,4-inčni uređaj, dva telefona s ekranom dijagonale 6,1 inč te najveći iPhone dosad, 6,7-inčni iPhone 12 Pro Max. Prema analitičaru Ming Chi-Kuou, čini se da kompanija za sve (potencijalne) kupce novog telefona priprema jedno neugodno iznenađenje.

Prošlih godina neugodna iznenađenja odnosila su se na cijenu. Navodno bi cijene iPhonea 12 trebale ostati iste kao i na aktualnim modelima, no promjene će se odnositi na pakiranje.

Uobičajeno pakiranje iPhonea, pored samog telefona, sadrži punjač i slušalice, no čini se kako će Apple u budućnosti iz pakiranja izbaciti punjač i slušalice.

Vjerni kupci iPhonea sigurno kod kuće imaju postojeće punjače i slušalice, no kako slušalice imaju svoje vijek trajanja, a punjača nikada dosta, njihov izostanak sigurno će razočarati većinu kupaca novih modela iPhonea.

Razlog te promjene ipak se odnosi na cijenu, odnosno tim će potezom Apple smanjiti troškove koji će pri proizvodnji nove generacije telefona biti veći jer bi telefoni trebali imati i čip za 5G.

Izbacivanjem slušalica i punjača pakiranje iPhonea bit će manjih dimenzija, što će omogućiti prijevoz većeg broja telefona prilikom prijevoza uređaja, što će također smanjiti troškove, javlja Zimo.

Također, pored smanjivanja troškova, izbacivanje periferije na koju smo navikli u pakiranjima utjecat će i na povećanje prodaje punjača i slušalica, što će rezultirati dodatnom zaradom za kompaniju. Apple navodno planira predstaviti jedan novi, još brži punjač (20W), no kupci iPhonea koji žele još brže punjenje to će morati dodatno platiti.

Kuo vjeruje kako će to biti jedini punjač koji će Apple proizvoditi i prodavati jer razmišljaju o prekidu proizvodnje dosadašnjih 5W i 18W modela.

Novu taktiku isporuke uređaja bez punjača Cookova kompanija (još) neće primijeniti i na tablete te bi se u pakiranjima nadolazećih modela iPada ipak trebalo naći mjesta i za novi i brži punjač.

 

Kopirati
Drag cursor here to close