Pad prodaje mobitela

LG u drugom kvartalu bilježi rekordne profite s izuzetkom mobilnog odjela

LG i u drugom kvartalu godine nastavlja s trendom iz prvog kvartala, bilježi se rast prodaje i operativne dobiti na razini čitave tvrtke, no odjel za mobilne uređaje nastavlja bilježiti gubitke.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 07. 2018. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka LG Electronics objavila je svoje financijsko izvješće vezano za drugi kvartal ove godine.

Objavljeni podaci pokazuju da se nastavlja trend započet u prvom kvartalu godine, određeni rast prihoda uz jednu crnu točku, lošije rezultate odjela za mobilne uređaje.

Što se tiče samih brojki, LG je u drugom kvartalu zabilježio rast prodaje od 13,9 milijardi američkih dolara, s operativnom dobiti od 715,1 milijuna američkih dolara, piše Bug.hr.

Riječ je o rastu od 3,2% što se tiče prodaje odnosno 16,1% što se tiče operativne dobiti na godišnjoj razini. Rastu prodaje doprinijela je dobra prodaja televizora i kućanskih aparata koji su donekle ublažili loše rezultate LG Mobile Communications i LG Vehicle Components odjela.

Samo je odjel LG Home Appliance & Air Solution zabilježio prodaju u vrijednosti od 4,88 milijardi američkih dolara i operativnu dobit od 424,04 milijuna američkih dolara što je rast od 4,3 i 1,7% na godišnjoj razini.

Prihodi ovog odjela u prvoj polovici godine najviši su u povijesti tvrtke te premašaju iznos od 9,4 milijardi američkih dolara.

Odjel LG Home Entertainment Company je zbog dobre prodaje televizora (OLED TV, Super UHD TV i drugi proizvodi iz premium segmenta) tijekom drugog kvartala zabilježio prodaju u vrijednosti od 3,54 milijarde američkih dolara i operativnu dobit u iznosu od 377,48 milijuna američkih dolara.

Odjel LG Mobile Communications, kako je već navedeno, stalno bilježi gubitke. Prodaja odjela tijekom drugog kvartala iznosi 1,92 milijardi američkih dolara, dok operativni gubitak iznosi 171,95 milijuna američkih dolara.

Odjel LG Vehicle Components bilježi prodaju od 809,5 milijuna američkih dolara te operativni gubitak od 30,14 milijuna američkih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close