Beč

Kuća mora i Wien Energie pustili u funkciju prvi solarni krov Beča

202 fotonaponska modula zasijala su na krovu bečke "Kuće mora" još u jesen 2019. godine a sada su puštena u rad.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 03. 2020. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

202 fotonaponska modula zasijala su na krovu bečke "Kuće mora" još u jesen 2019. godine a sada su puštena u rad.

U sklopu spektakularne instalacije na visini od 56 metara, poduzeće Wien Energie je na krov veličine 800 kvadratnih metara postavilo inovativne fotonaponske module. Na taj način javno poduzeće za snabdijevanje energijom u Beču upravlja postrojenjem koje je jedinstveno u Austriji i testira nove metode širenja obnovljivih energetskih izvora.

Bečki akvarij "Kuća mora" je od svoje izgradnje posvećen ekološkom korištenju resursa, tako da je instalacija fotonaponskog sustava na krovu samo još jedan korak na tom putu. Solarna energija proizvedena na krovu zgrade u budućnosti će pokrivati sve potrebe za energijom zooloških dijelova. Zelena energija se koristi i u svim drugim oblastima, a energija, koja nadopunjava snagu fotonaponskog krova dolazi 100 % iz hidroelektrana.

Haus des Meeres ili "Kuća mora" u Beču je atrakcija stara preko 60 godina i prostire se na 4.000 kvadratnih metara i 11 katova sa više od 10.000 izloženih vrsta, uključujući morske vrste, neke vrste sisara i biljni svijet. Haus des Meeres ima i izvanrednu zbirku živih insekata i gmizavaca, sa oko 3.000 paukova, guštera i zmija.

Kopirati
Drag cursor here to close