Jeff Bezos

Korisnici Twittera pomoć za Amazoniju traže od vlasnika tvrtke Amazon

Bezos se do sada nije oglašavao povodom rekordnog broja požara u prašumi koju zovu "pluća svijeta".
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 08. 2019. u 10:10 Bljesak.info
Kopirati

Dok u Brazilu i drugim zemljama Južne Amerike bijesne požari, korisnici društvene mreže Twitter pozivaju osnivača kompanije Amazon i najbogatijeg čovjeka na svijetu, Jeffa Bezosa, da pomogne da se spase prašume Amazonije.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju "Business Insidera", twitteraši su počeli apelirati na Bezosa, koji s Amazonijom nema nikakve veze osim što njegova tvrtka nosi naziv po rijeci Amazon, prenosi Klix.

Korisnici društvenih mreža smatraju da bi trebao iskoristiti svoj utjecaj da pomogne, a sugerirano mu je i da bi to bio odličan marketinški potez za kompaniju Amazon.

Bezos se do sada nije oglašavao povodom rekordnog broja požara u prašumi koju zovu "pluća svijeta".

Prethodnih tjedana požari su privukli pažnju međunarodne javnosti, a poziv na djelovanje objavili su, između ostalih, predsjednik Francuske Emmanuel Macron te premijer Kanade Justin Trudeau.

Ove godine prašuma u Amazoniji imala je rekordnih 74.000 požara, što je u odnosu na 2018. godinu ukupno 40.000. Masivna prašuma sada gori još brže, pri čemu je u posljednjih nekoliko tjedana prijavljeno 10.000 požara.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro nema trenutne planove za borbu protiv požara, odbacujući ih kao dio uobičajene sušne sezone Južne Amerike.

Kopirati