Jeff Bezos

Korisnici Twittera pomoć za Amazoniju traže od vlasnika tvrtke Amazon

Bezos se do sada nije oglašavao povodom rekordnog broja požara u prašumi koju zovu "pluća svijeta".
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 08. 2019. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok u Brazilu i drugim zemljama Južne Amerike bijesne požari, korisnici društvene mreže Twitter pozivaju osnivača kompanije Amazon i najbogatijeg čovjeka na svijetu, Jeffa Bezosa, da pomogne da se spase prašume Amazonije.

Prema pisanju "Business Insidera", twitteraši su počeli apelirati na Bezosa, koji s Amazonijom nema nikakve veze osim što njegova tvrtka nosi naziv po rijeci Amazon, prenosi Klix.

Korisnici društvenih mreža smatraju da bi trebao iskoristiti svoj utjecaj da pomogne, a sugerirano mu je i da bi to bio odličan marketinški potez za kompaniju Amazon.

Bezos se do sada nije oglašavao povodom rekordnog broja požara u prašumi koju zovu "pluća svijeta".

Prethodnih tjedana požari su privukli pažnju međunarodne javnosti, a poziv na djelovanje objavili su, između ostalih, predsjednik Francuske Emmanuel Macron te premijer Kanade Justin Trudeau.

Ove godine prašuma u Amazoniji imala je rekordnih 74.000 požara, što je u odnosu na 2018. godinu ukupno 40.000. Masivna prašuma sada gori još brže, pri čemu je u posljednjih nekoliko tjedana prijavljeno 10.000 požara.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro nema trenutne planove za borbu protiv požara, odbacujući ih kao dio uobičajene sušne sezone Južne Amerike.

Kopirati
Drag cursor here to close