12. godina poslovanja

Kompanija Microsoft u BiH predstavila i nagradila svoje partnere

Konferenciju je otvorio Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 11. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Partner dan 2018.

Kompanija Microsoft BiH u srijedu je u Sarajevu okupila više od 100 domaćih bh. IT kompanija na tradicionalnoj konferenciji Partner dan 2018. Kompanija Microsoft u BiH je ovu priliku iskoristila da prezentira novine iz svijeta Microsoft tehnologije, nove trendove, predstavi rezultate ostvarene u prethodnoj godini, te nagradi najbolje partnere, priopćeno je iz te IT tvrtke.

Konferenciju je otvorio Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH. U svom obraćanju naglasio je da ove godine Microsoft BiH zajedno sa partnerima slavi dvanaest godina uspješnog poslovanja.

"Nastavljamo da domaćim kompanijama, nevladinim organizacijama i institucijama vlasti na svim razinama donosimo najnovije tehnologije iz Microsofta. Naši partneri uviđaju da smo mi strateški opredijeljeni za dugoročnu suradnju, kao što smo pokazali i do sada. Vjerujemo da ćemo kroz cjelovita rješenja doprinijeti napretku društva i ekonomije u našoj zemlji'', rekao je Krivošija, koji je iskoristio priliku i da čestita partnerima godine na njihovim uspjesima i postignutim rezultatima.

Ovogodišnji Partner, navode, dan bio je u znaku Microsoft Cloud rješenja i Artificial Intelligence, i omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Foto: PR / Partner dan 2018

Također, predstavljeni su modeli kreiranja dodatne vrijednosti i profitablinosti u poslovanju u cloudu, kao i nove prilike za partnere.

Microsoft BiH je na konferenciji nagradio i najbolje partnere po različitim kategorijama. Partner godine sa najvećim cloud prometom je SYS Company d.o.o., Partner godine u projektu Modern Workplace implementacije u Enterprise segmentu - Lanaco d.o.o., dok je Partner godine u projektu Modern Workplace implementacije u SMB segmentu Logosoft d.o.o. Prointer d.o.o. je osvojio nagradu u projektu Business Apps implementacije, a App Impact d.o.o. je dobitnik za projekt Azure ISV aplikacija. Nagradu Azure partner 2018. godine je odnio Authority Partners d.o.o., a Imtec d.o.o. je nagrađen kao Retail partner godine, priopćeno je iz Microsofta.

Kopirati
Drag cursor here to close