Problem za ''jabuku''

Ključni dizajner Appleovih čipova napušta tvrtku

Tvrtka iz Cupertina nakon otkazivanja AirPowera doživjela je još jedan udarac, iz tvrtke navodno odlazi Gerard Williams III, ključni dizajner svih Appleovih čipova od A7 do A12 Bionic modela.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 04. 2019. u 13:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka iz Cupertina bilježi moglo bi se reći poprilično loš tjedan, nakon što su otkazali razvoj AirPower bežičnog punjača zbog neodgovarajućeg dizajna, a sad stiže još jedna vijest koja će svakako negativno utjecati na poslovanje tvrtke.

Prema pisanju portala CNET, Apple je iznenada napustio njihov ključni dizajner, Gerard Williams III. Razlog za napuštanje tvrtke zasada nije poznat, no riječ je o vodećem Appleovom dizajneru koji je zaslužan za nastanak svih Appleovih A čipova od modela A7 (prvog Appleovog 64-bitnog čipa) pa sve do A12 Bionic čipa, javlja Bug.hr.

Williams je bio zaslužan za sistemsku arhitekturu što se tiče čitave Appleove A serije čipove te je stoga veoma zaslužan za vodstvo tvrtke iz Cupertina ispred ostalih proizvođača čipova na tržištu.

Kao jedan od mogućih novih Williamsovih poslodavaca ističe se Intel, iako se spominju i ostali konkurenti na tržištu kao što su Samsung, Qualcomm i Huawei. Valja naglasiti da zasad ništa još uvijek nije službeno potvrđeno, niti sam Williamsov odlazak iz Applea, tako ni njegovo novo odredište.

Kopirati
Drag cursor here to close