Noviteti

Kakve ključne promjene Samsung donosi u 2019. godini?

Samsung je također predstavio svoj najnoviji razvoj sa kompanijom HARMAN, prikazujući svoje inovacije u automobilskoj tehnologiji.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 01. 2019. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Samsungova konferencija za medije, siječanj 2019.

Samsung je također predstavio i niz inovacija koje pojednostavljuju svakodnevne zadatke, a za svakog korisnika nudi što više personalizirano i jedinstveno iskustvo, na način koji samo Samsung može.

Nova vizija zabave: Samsungov novi televizor

 Samsung je predstavio svoj najveći 98-inčni QLED 8K, dodajući ga svojoj liniji 2019 koja ima 65”, 75”, 82 ”i 85” modele. Ugrađena sa čipom Quantum Processor 8K, linija 2019 8K pruža najbolju QLED kvalitetu slike, dizajn i pametne funkcije u najvećim veličinama do sada, u zapanjujućoj rezoluciji od 8K. Bez obzira da li gledate sadržaj putem usluge streaming, set-top boxa, HDMI-a, USB-a, Samsungova tehnologija temeljena na AI-u može prepoznati i nadograditi bilo koji sadržaj, bez obzira na izvornu rezoluciju, na gotovo izvornu 8K kvalitetu. Ovo je Samsungov najpametniji i najmoćniji televizor, priopćeno je.

Tijekom 2019. godine, Samsung Smart televizori će ponuditi više načina za traženje sadržaja i veću kompatibilnost sa povezanim uređajima nego ikada prije. Uz poboljšani AI algoritam koji koristi korisničke pretplatničke usluge, omiljeni sadržaj i navike gledanja televizora, funkcija Universal Guide olakšava korisnicima da pronađu savršenu emisiju koju će gledati. Korisnici također imaju više mogućnosti da brzo i lako pronađu i kontroliraju svoj omiljeni sadržaj koristeći svoj glas uz novi Bixby i AI Remote, ali i još više načina da kontroliraju svoje Samsung televizore kroz Amazon Echo i Google Home.

Kako bi korisnicima Samsung Smart TV-a pružio više mogućnosti za zabavu, funkcionalnost i otvorenost platforme, Samsung će ovog proljeća ponuditi aplikacije iTunes Movies i TV Shows i Apple AirPlay 2 podršku za  Samsung Smart TV 2019 modele. Podrška za Samsung Smart TV 2018 će biti dostupna putem ažuriranja firmver-a. Prve u industriji, iTunes Movies i TV Shows aplikacije debitirat će samo na Samsung Smart TV-u u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 bit će dostupna na Samsung Smart TV-ima u 190 zemalja širom svijeta.

Family Hub hladnjak

Family Hub 2019 hladnjak inteligentniji je nego ikada prije. Novi Family Board nudi potpuno redizajnirano iskustvo ekrana, omogućujući članovima porodice da komuniciraju i dijele uspomene u kreativnom prostoru na prednjoj strani frižidera. Dobitnik Nagrade za inovaciju na CES 2019, Family Hub 2019 sa funkcijom Bixby omogućava korisnicima interakciju kako bi dobili odgovore na komplicirana pitanja, unaprijed postavili pećnicu, potražili recepte, pa čak i nazvali Uber. Osim toga, Bixby vizualno prikazuje informacije na ekranu za bogatiji doživljaj, te prikazuje i niz informacija. Ove nove funkcije će također biti dostupne putem automatskog ažuriranja za većinu ranijih Family Hub modela.

Nova perilica rublja sa prednjim punjenjem, također dobitnica nagrade CES za najbolje inovacije 2019. godine, može završiti sa punim opterećenjem za samo 30 minuta uz funkciju SuperSpeed. S Bixbyjem, korisnici također mogu kontrolirati svoje pametne funkcije kao što su dobivanje preporuka za najbolji ciklus pranja, zakazivanje ciklusa koji treba da završi u željeno vrijeme korisnika, automatsko povezivanje ciklusa sušenja kada pranje završi ili praćenje korištenja kako bi učinkovito upravljali uređajima za pranje odjeće.

 Produktivnost i fleksibilnost

Samsung je otkrio niz novih, inovativnih proizvoda koji kombiniraju produktivnost i fleksibilnost kako bi pomogli potrošačima da lakše urade stvari. Redizajnirani Notebook 9 Pro, pomoći će korisnicima da ostvare svoj stvarni kreativni potencijal, dok je Notebook Odyssey, koji  pokreće novi vrhunski NVIDIA® GeForce RTX ™ 20 GPU, spreman i za posao i za igru. Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi omogućio korisnicima da se fokusiraju na ono što je na ekranu, a ne na ono što se nalazi oko njega. Njegovo jedinstveno ugrađeno rješenje za uštedu prostora, minimalistički, potpuno integrirani stezni držač koji se hvata za stol i pomjera naprijed i nazad da bi oslobodio prostor za optimalnu produktivnost korisnika. Osim estetike, Samsungov Space Monitor je i monitor visokih performansi sa bogatim funkcijama. 27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerojatno detaljne, oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u, priopćeno je iz Samsunga.

 Inovacije u automobilskoj industriji

Samsung je također predstavio svoj najnoviji razvoj sa kompanijom HARMAN, prikazujući svoje inovacije u automobilskoj tehnologiji. Digital Cockpit 2019 nudi poboljšano iskustvo povezanog automobila usmjereno na povezivanje, personalizaciju i sigurnost.

Zahvaljujući integraciji Bixby, vozači uz pomoć daljinskog upravljača mogu provjeriti koliko plina imaju prije odlaska na dugo putovanje ili prije odlaska podesiti temperaturu automobila za taj dan. Koristeći ugrađene kamere, novi DigitalCockpit prepoznaje specifične vozače te u skladu s tim prilagođava postavke ekrana, visinu sjedala, osvjetljenje i omiljene popise pjesama. Putnici mogu čak da uživaju u personalizovanim ekranima na zadnjim sjedištima i da se povežu sa Samsung DeX-om u vozilu kako bi mogli u pokretu obavljati posao. Digital Cockpit 2019 također pruža sigurnije iskustvo vožnje zahvaljujući Cellular-V2X tehnologiji koja uključuje Samsungovu stručnost u mobilnim mrežnim rješenjima s automobilskim tehnologijama. Uz Samsung C-V2X, automobili će moći primati i analizirati informacije koje će iskustvo vožnje učiniti sigurnijim i ugodnijim.

Rješenja uređaja

Kako bi se omogućile sutrašnje AI tehnologije, Samsung je naglasio da se današnja AI infrastruktura mora dodatno razvijati. Iz tog razloga, kompanija radi na pokretanju sveobuhvatnog portfolijskog rješenja koja će oblikovati budućnost inteligentnih uređaja.

Samsungova mobilna memorija i AI procesori, uključujući nedavno najavljenu Exynos Auto liniju, omogućit će bržu i učinkovitiju obradu na uređaju. Istovremeno, njegova napredna memorijska rješenja zadovoljit će rigorozne zahtjeve sutrašnjih podatkovnih centara i poduzeća dok traže složenije AI zadatke.

Platforme za robotiku za budućnost umjetne inteligencije

Samsung je zavirio u budućnost povezanog života demonstrirajući svoje najnovije razvoje u robotičkim platformama, uključujući Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Samsung Bot Retail i Samsung GEMS. Samsung je održao prvu javnu demonstraciju Samsung Bot Care, koja pomaže potrošačima da upravljaju svojim svakodnevnim zdravstvenim rutinama. Sa svojim napretkom u umjetnoj inteligenciji i robotici, kompanija koristi svoja najbolja sredstva kako bi pozitivno uticala na društvo i oblikovala bolji svijet, priopćeno je iz Samsunga.

Kopirati
Drag cursor here to close