Jednostavni savjeti

Kako spriječiti pregrijavanje mobitela

Ovim jednostavnim savjetima spriječite pregrijavanje mobitela...
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 07. 2018. u 10:05 Bljesak.info
Kopirati

Nemojte koristiti telefon toliko često ili ga stavite u način rada u zrakoplovu

Do pregrijavanja telefona može dovesti i dugotrajno igranje igrica ili razgovaranje, a ni visoke temperature ne pomažu. Da biste telefon ohladili, stavite ga u način rada u zrakoplovu i prestanite upotrebljavati aplikacije s intenzivnim korištenjem procesora poput igara, piše Time.

Izvadite svoj telefon iz džepa

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako su temperature visoke, ne biste trebali držati telefon u džepu jer ga to dodatno grije. Baš kao i tijekom punjenja, bolje je da ga odložite na mjesto dobro zaštićeno od sunca i topline. U najgorem slučaju, pregrijana baterija može procuriti ili se zapaliti, što je ozbiljan rizik.

Nemojte ostavljati svoj telefon u automobilu

Automobil djeluje poput staklenika tijekom toplog dana - jedna nedavna studija otkrila je da automobil koji je parkiran na suncu na 35 stupnjeva može doseći temperaturu od 47 stupnjeva u samo sat vremena. Apple preporučuje da ne upotrebljavate iPhone ako je temperatura iznad 35 stupnjeva, i kaže da ga ne smijete čuvati na mjestu gdje je više od 40 stupnjeva. Drugi proizvođači smartphonea preporučuju slične mjere.

Ne punite telefon na mjestu izloženom izravnom sunčevom svjetlu

Kao što vjerojatno znate, punjenje telefona može uzrokovati zagrijavanje. Ako telefon ostavite na mjestu koje je izloženo izravnoj sunčevoj svjetlosti dok se puni, to može dovesti do toga da se telefon zagrije mnogo brže nego što bi inače.

Ne punite telefon dok je pod jastukom

Iz istog razloga, ne smijete ostavljati svoj telefon pod jastukom, dekom ili drugim materijalom koji ga može zagrijati. Ako je u prostoriji ili na otvorenom vruće, toplina koju mobitel stvara dok se puni može se popeti na opasnu razinu. Svakako napunite telefon u hladu, po mogućnosti na tvrdu, hladnu površinu.

Nemojte stavljati telefon u hladnjak

Iako se čini kao savršeno instant rješenje, nemojte stavljati mobitel u zamrzivač ili hladnjak, bez obzira na to koliko je topao. Brze promjene u temperaturi također su loše za vaš telefon, posebno zbog kondenzacije vlage unutar telefona. Bolje je rješenje da mobitel isključite i ostavite ga na hladnom mjestu neko vrijeme dok se njegova toplina ne vrati na sobnu temperaturu, piše tportal.

Kopirati