Kako možete očistiti iPhone bez straha od oštećenja

Procedura je jednostavna, učinkovina i što je najbolje - neće ni na koji način nanijeti štetu vašem skupocjenom mobilnom uređaju.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 05. 2019. u 09:55 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povremeno čišćenje vašeg iPhonea jako je dobra navika iz više razloga: za početak, telefon vam ne izgleda prljavo, a dobro dođe i nekoliko higijenskih beneficija poput manjka bakterija i nečistoća koje vam mogu narušiti zdravlje ako kontakt cijelo vrijeme prislanjate na lice.

Konačno, ako ste uređaj zalili tekućinom, htjet ćete ga očistiti čim prije zato jer postoji šansa da neće raditi - pogotovo ako nije vodootporan.


Podsjetimo, svi uređaji od iPhonea 7 do danas imaju ugrađenu neku vrstu zaštite od prašine i vode te se i dalje mogu oštetiti tekućinama i česticama - pogotovo ako se one zavuku u ulaz za Lightning kabel i odjednom počnu uzrokovati gubitak kontakta pri punjenju, piše T-portal.

Kako očistiti modele od iPhonea 7 do danas

Za početak izvadite uređaj iz maskice i isključite ga. Nakon toga odspojite slušalice ili lightning žicu i nježno vodom navlažite krpicu bez vlakana. Blago obrišite telefon bez previše pritiskanja te ga nakon toga jednostavno osušite drugom krpicom.

A što je s iPhoneom 6 i ranijim modelima?

Ako imate stariji iPhone koji nije otporan na vodu, vodite računa o dodatnom ulazu u koji priključujete slušalice i pokušajte ga čim bolje očistiti od viška vlage suhom krpicom. Ako imate starije modele, pri čišćenju vam može pomoći i malo medicinskog alkohola kojim možete očistiti malu ladicu za SIM karticu. Vodite računa da ovdje nipošto ne govorimo o čišćenju unutrašnjosti uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close