Suhoj Su-57

Kad Putin kaže da je najbolji na svijetu...

Su-57 je višenamjenski lovački zrakoplov pete generacije, koji je konstruiran upotrebom tehnologije koja mu omogućuje radarsku nevidljivost.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 03. 2019. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Ruske Federacije je uvjeren da je u ovom trenutku ruski višenamjenski lovac pete generacije Su-57 najbolja borbena letjelica na svijetu.

"U ovom trenutku je to najbolji zrakoplov, najbolji u cijelom svijetu. Kako po svojim tehničko-taktičkim karakteristikama, tako i po naoružanju koje može nositi. Ništa ne može letjeti kao naš zrakoplov", rekao jepredsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin prilikom susreta s pobjednicima natjecanja "Lideri Rusije".

Nedavno je ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov izjavio da bi ruski lovac Su-57 pobijedio u hipotetičkoj zračnoj konfrontaciji s američkim zrakoplovom F-35. Svjetska premijera ruskog lovca pete generacije Su-57 će se održati na zrakoplovnom sajmu u Parizu sredinom lipnja 2019. godine.

Su-57 je višenamjenski lovački zrakoplov pete generacije, koji je konstruiran upotrebom tehnologije koja mu omogućuje radarsku nevidljivost. Ovaj zrakoplov su osmislili zrakoplovni inženjeri OKB "Suhoj". Lovac se može upotrijebiti protiv zračnih, kopnenih i pomorskih ciljeva, prenosi Russia Beyond Croatia.

Britanski novinari su prilikom opisivanja naoružanja koje može ponijeti ovaj ruskih zrakoplov upozorili da se radi o letjelici koja je projektirana za "treći svjetski rat". On može nositi rakete z-z dometa 300k m, ali i najnovije rakete klase zrak-zemlja i zrak-more koje lete hiperzvučnom brzinom (naravno, radi se o raketnom sustavu "Kinžal").

Kopirati
Drag cursor here to close