Tjeranje radnika s posla

Japanci dronovima protiv prekovremenog rada

Japanska tvrtka Taisei predstavila je dron T-Frend koji ima jednu specifičnu zadaću, odvratiti radnike u Japanu od za njih često za zdravlje opasnog pretjerivanja što se tiče prekovremenog rada.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 12. 2017. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naporna često za zdravlje ali i život opasna navika radnika u Japanu da pretjeruju s prekovremenim radom dio je tamošnje radne kulture.

Kako bi se takav problem riješio, japanska tvrtka Taisei, koja stoji i iza službenog stadiona za Olimpijske igre koje će se 2020. godine održati u Tokiju, razvila je specijalizirani dron nazvan T-Frend, javlja Bug.hr.

Taj droni ima samo jednu specifičnu zadaću, nakon kraja radnog vremena upozoravati radnike da je vrijeme da napuste svoje radno mjesto i odu doma.

T-Frend će letjeti po uredima te nastojati pjesmom "Auld Lang Syne" (koja se obično pušta u Japanu kao znak za kraj radnog vremena) i svojim glasnim zujanjem otjerati radnike s njihovih radnih mjesta.

Taisei već ima i postavljenu tarifu za ovaj dron koji će tvrtke moći iznajmiti počevši od travnja iduće godine po cijeni od 443 američka dolara mjesečno.

Kopirati
Drag cursor here to close