Lako rješenje

Izgubili ste mobitel? Evo kako ga zaključati i obrisati podatke

Postoje rješenja kako na daljinu obrisati podatke ili zaključati svoj Android.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 04. 2021. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnologija je uvelike napredovala, posebno po pitanju pametnih telefona i zato više nije toliki problem ako ga izgubite ili vam ga netko ukrade.

Postoje rješenja kako na daljinu obrisati podatke ili ga zaključati.

U nastavku teksta pojasnit ćemo kako, ali treba imati na umu da se to tiče Android uređaja.

Najprije, potrebno je istaknuti i da mogućnost upravljanja na daljinu mora biti uključena, inače sve pada u vodu.

Stoga, ako ovo čitate, uključite tako nešto na vašem Android uređaju i učinite preventivni korak jer tko zna, možda vam zatreba. Dakle, dok ste prijavljeni na Google korisnički račun i na internet, unutar "Findy My Device" označite "enable" ili "turn on".

1. Prijavite se na Google račun. I obvezno se prijavite na glavni korisnički račun, piše ICT Business.

2. Idite na android.com/find. Ako imate više telefona, kliknite na izgubljeni telefon pri vrhu zaslona. Izgubljeni telefon primit će obavijest.

3. Na karti će se prikazati lokacija telefona. Lokacija je približna i možda nije precizna. Ako se telefon ne može pronaći, prikazivat će se posljednja poznata lokacija ako je dostupna.

4. Odaberite što želite učiniti. Ako je potrebno, prvo kliknite "Omogući zaključavanje i brisanje". Reprodukcija zvuka: telefon će pet minuta zvoniti najglasnije, čak i ako je postavljen na bešumno ili vibraciju. Sigurni uređaj: zaključava telefon PIN-om, uzorkom ili lozinkom.

Ako niste postavili zaključavanje, to možete napraviti nakon što ovo pročitate. Da biste pomogli nalazniku da vam vrati telefon, na zaključani zaslon možete dodati poruku ili telefonski broj.

5. Brisanje uređaja: trajno briše sve podatke na telefonu, ali možda neće izbrisati SD kartice. Nakon što se telefon izbriše, Pronađi moj uređaj na njemu više neće funkcionirati.

6. Važno: ako nakon brisanja pronađete telefon, vjerojatno će vam trebati lozinka Google računa da biste ga ponovo upotrebljavali.

Kopirati
Drag cursor here to close