IT Girls

10 Arduino setova za bolje uključivanje djevojčica u praktično učenje o informatici

OŠ “Behaudin Selmanović” četvrta je škola koja je u ovoj školskoj godini dobila Arduino setove i pokrenula IT Girls klub kodiranja za djevojčice.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 06. 2019. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnice IT Girls inicijative i Bit Alijanse u petak su posjetile OŠ “Behaudin Selmanović” u Sarajevu, te su učenicama i nastavnicama ove škole uručile 10 Arduino setova namijenjenih učenju programiranja i kreiranju elektronskih sklopova.

Tanja Madžarević, koordinatorica inicijative IT Girls, koju podržavaju tri UN agencije (UNDP, UNICEF i UN Women), naglasila je da je ovo jedna od aktivnosti finansiranih tijekom crowdfunding kampanje “IT Girls dolaze u vaše škole” sa ciljem uključivanja djevojčica u praktično učenje o informatici.

Foto: PR -IT Girls / Posjeta OŠ “Behaudin Selmanović” 

“Tijekom kampanje u studenom prošle godine, zahvaljujući ogromnoj podršci javnosti, uspjeli smo osigurati sredstva za 9 osnovnih škola. Otišli smo i korak dalje i nakon kampanje uspjeli osigurati sredstva za desetu školu”, istaknula je Madžarević.

OŠ “Behaudin Selmanović” četvrta je škola koja je u ovoj školskoj godini dobila Arduino setove i pokrenula IT Girls klub kodiranja za djevojčice. Upitana šta misli o ovoj inicijativi, Larisa Suljović, učenica 6. razreda rekla je: ““IT Girls su svjetska organizacija koja uči djevojčice programiranju.”

Foto: PR -IT Girls / Posjeta OŠ “Behaudin Selmanović” 

Nastavnici i nastavnice iz škola koje će primiti setove bili su na obuci u Sarajevu, gdje su se okušali u sklapanju elektroničkih projekata, a to znanje će dalje prenositi učenicama. U narednoj školskoj godini, IT Girls će ponovo posjetiti sve škole i klubove kodiranja, te ih podržati u izradi njihovih elektroničkih projekata.
IT Girls inicijativa cilj ima uključenje što više djevojčica, djevojaka i žena u IKT tehnologije BiH, na čemu aktivno radi širom zemlje od 2015. godine.


Kopirati
Drag cursor here to close