Apple je ponosan

Isporuke iPhone X-a dosegle brojku od 60 milijuna primjeraka

Prema Counterpointovom istraživanju, u prvih 10 mjeseci prodaje isporučeno je 60 milijuna iPhone X-a te je isti mobilni telefon činio polovicu svih prihoda od iPhone uređaja u trećem kvartalu.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 09. 2018. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči predstavljanja ovogodišnjih iPhonea analitička kuća Counterpoint donosi nove podatke koji se tiču prodaje još uvijek aktualnog iPhone X-a. Prema Counterpointu, iPhone X je u proteklih deset mjeseci koliko se nalazi u prodaji isporučen u preko 60 milijuna primjeraka.

Counterpoint iPhone X uspoređuje s iPhone 6 modelom koji je u 60 milijuna primjeraka isporučen u prvih šest mjeseci svoje prodaje, a u desetom je mjesecu prodaje već je isporučen u 90 milijuna primjeraka.

Pritom treba imati na umu da se taj model iPhonea prodavao po nižoj cijeni u odnosu na iPhone X, stoga je Apple u deset mjeseci prodaje iPhone X-a ostvario prihode gotovo jednake onima ostvarenima u deset mjeseci prodaje iPhone 6 modela, piše Zimo.co.

Također, Appleovi prihodi od iPhone X-a viši su od isporuka uređaja koje su u proteklih deset mjeseci samostalno zabilježile tvrtke Huawei, Oppo, Vivo i Xiaomi. Apple iPhone X je najbolju prodaju zabilježio u SAD-u i Kini gdje je isporučeno više od polovice svih iPhonea.

Appleov iPhone X je u trećem kvartalu činio samo trećinu svih isporučenih iPhonea, no istodobno je činio polovicu svih prihoda ostvarenih od iPhone uređaja tijekom spomenutog razdoblja.

Kopirati
Drag cursor here to close