Kuo

iPhonei za 2018. bi mogli imati samo Intelove modeme

Ostvare li se Kuove prognoze o davanju cijelog posla oko modema za nove iPhone Intelu, Apple bi ove godine mogao zadati ozbiljniji financijski udarac dojučerašnjem partneru - Qualcommu
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 02. 2018. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međusobne tužbe između Apple i Qualcomma traju već neko vrijeme. Apple tuži Qualcomm zbog navodne iznude, a Qualcomm Apple zbog također navodnog dijeljenja povjerljivog koda s drugim tvrtkama, s Intelom točnije, koji slovi za Qualcommovog glavnog konkurenta.

Prema navodima poznatog analitičara Ming-Chi Kuoa, Apple bi ove godine mogao Qualcommu zadati ozbiljan financijski udarac. Naime, Kuo smatra kako će ovogodišnji iPhonei biti opremljeni sa isključivo Intelovim modemima te da će Apple u potpunosti odbaciti suradnju s Qualcommom.

Ako se nove prognoze pokažu točnima to bi ujedno bio i znatan preokret u odnosu na dosadašnje prognoze. Sam Kuo je ranije prognozirao kako će Intel ove godine u opskrbi Applea LTE modemima sudjelovati sa samo 30%, dok će preostalih 70% pokriti Qualcomm, piše Bug.hr.

Razlog ovolikom zaokretu je navodno to što je Intel znatno napredovao u proizvodnji modema – dodao je podršku za CDMA2000, dual-SIM i dual-standby tehnologije što je od velike važnosti Appleu. Naravno, u ovoj igri nisu samo bitne performanse već i novac, a Intel je navodno ponudio i konkurentniju cijenu u odnosu na Qualcomm.

Apple bi iz ovoga mogao izvući i dodatnu pobjedu – uskraćivanjem znatne količine američkih dolara Qualcommu, istog bi mogao prisiliti na povlačenje tužbi, ili na barem osjetno ublažavanje optužbi. Što će se od gore navedenog i dogoditi vidjet ćemo već kroz koji mjesec kada budu poznate i službene specifikacije iPhonea za 2018. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close