Nema promjena

iPhone SE2 ipak će stići – u tijelu iPhonea 8

Mnogima omiljeni "mali i jeftini" iPhone mogao bi se vratiti u obliku osvježenog iPhonea 8, i to s najnovijim hardverom.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 10. 2019. u 08:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Apple  / Predstavljanje iPhone 8

Sudeći prema novim informacijama koje je plasirao dobro poznati analitičar Ming-Chi Kuo, oni koji su maštali o povratku na najmanji iPhone vjerojatno to više nikada neće moći učiniti.

Apple je, izgleda, odustao od tijela kakvo je korišteno za iPhone 5, 5S i SE, ali bi najnoviju generaciju mobitela mogao obogatiti još jednim dodatkom. iPhone SE2, o kojem se već duže vremena špekulira, mogao bi se pojaviti u proljeće 2020. godine.

Kuo kaže da će Apple za "mali i jeftini" iPhone, kakav je izvorno SE bio, iskoristiti kućište iPhonea 8, koji je ujedno i najstariji model i dalje u proizvodnji.

Tako će kompanija vjerojatno uštedjeti na dijelovima, barem kad je riječ o ekranu i dijelovima kućišta. Ispod haube SE 2 neće nalikovati zastarjeloj osmici, već će biti zasnovan na najnovijem čipu, A13 Bionic, koji je ugrađen u seriju 11, predstavljenu prošloga mjeseca, javlja Bug.

Osim toga doznaje se i kako će ovaj model vjerojatno dolaziti s 3 GB RAM-a. Ekran će, dakako, ostati dijagonale 4,7 inča. Kad je riječ o cijeni, očekuje se da će ona biti značajnije niža od 700 dolara za iPhone 11, a mogla bi biti bliža onoj po kojoj se sada prodaje iPhone 8, dakle između 350 i 450 dolara (u SAD-u).

Apple predviđa, navodi Kuo, da bi se ovaj model mogao prodati u 30-40 milijuna primjeraka tijekom 2020. godine. Ciljana skupina za ovaj model bit će kupci koji žele nadograditi svoj stari uređaj, npr. iPhone 6 (koji se više ne može nadograditi na iOS 13), a ne treba im ekran s notchem, Face ID ili trostruka kamera.

Kopirati
Drag cursor here to close