Zbog troškova

iPhone modeli za 2021. godinu možda neće podržavati sve 5G frekvencije

Digitimes u preliminarnom izvješću navodi kako iPhonei za 2021. godinu za razliku od ovogodišnjih neće imati podršku za puni opseg 5G mobilnih mreža.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 07. 2020. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internetska stranica Digitimes navodi kako će Appleovi iPhonei za ovu godinu imati potpunu podršku za sve opsege 5G mobilnih mreža što uključuje mmWawe i frekvencije ispod 6 GHz.

Nije tajna da je podrška za puni opseg značajno povećala troškove izrade novih iPhonea. Spomenuti mmWawe koristio bi se u gusto naseljenim lokacijama u gradovima, dok će se frekvencije ispod 6 GHz koristiti u prigradskim te gradskim područjima, javlja Bug.

DigiTimes nastavlja priču navodeći kako će se Apple za iPhone koji stižu 2021. godine odlučiti za nešto drugačiji princip.

Navodno bi trebali biti predstavljeni posebni modeli iPhonea koji imaju podršku za mmWawe ili frekvencije ispod 6 GHz, ali ne za oba opsega.

Modeli bi bili plasirani po specifičnim tržištima, tako da neka tržišta ne bi uopće dobila mmWawe modele.

Digitimes sugerira kako će Apple u iPhone za 2021. godinu ugrađivati novi hardver te se ne bi trebao oslanjati na opciju onemogućavanja postojećeg hardvera.

Sve informacije koje iznosi Digitimes dio su preliminarnog izvješća te u budućnosti valja očekivati nove preciznije i iscrpnije informacije o ovoj temi.

Kopirati
Drag cursor here to close