Što se ''kuha''

iPhone 13 mogao bi imati i do 1 TB prostora za pohranu

Sljedeća generacija iPhonea trebala bi biti tradicionalno predstavljena u rujnu, nosit će vjerojatno "nesretnu" oznaku 13, a mobiteli iz vrha ponude mogli bi imati čak terabajtnu flash memoriju.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 03. 2021. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je još više od pola godine ostalo do predstavljanja novih iPhonea, koje se tradicionalno održava u rujnu, već su se pojavile pojedine špekulacije, informacije iz dobavnog lanca i razni leakovi koji navodno razotkrivaju detalje nove serije.

Prema općeprihvaćenom mišljenju, sljedeća generacija nosit će naziv iPhone 13.

Naziv iPhone 12s, kako se sada čini, nije u igri, iako će ove godine biti riječ o tek manjim nadogradnjama svih četiriju iPhonea, bez velikih promjena u dizajnu, specifikacijama i mogućnostima.

Ono o čemu se najviše špekulira jest pitanje "notcha" na ekranu, odnosno mogućnost njegovog smanjivanja prije, nadajmo se, skorog potpunog ukidanja u nekoj nadolazećoj generaciji.

Za sada većina pouzdanih leakera kaže tek da će usjek u ekranima iPhonea ove jeseni biti tek donekle smanjen, s time da će se primarno ići prema njegovom stanjivanju, odnosno smanjenju vertikalne dimenzije, a ne nužno i one horizontalne.

iPhone 13 trebao bi dobiti i novi procesor, vjerojatno 5-nanometarski A15, a kao vrlo vjerojatna u informacijama se pojavljuje i konačna pojava ProMotion ekrana s najvišom frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, javlja Bug.

Veliki povratak mogao bi doživjeti i senzor otiska prsta Touch ID koji će se naći kao dodatni način provjere identiteta vlasnika mobitela, uz Face ID prepoznavanje lica. Touch ID senzor mogao bi biti smješten ili ispod ekrana ili unutar Power tipke.

Najnovija informacija koja stiže iz Appleovog dobavnog lanca govori i kako je Apple odlučio za "trinaesticu" dodatno proširiti prostor za pohranu podataka.

Tako bi, umjesto najvećih 512 GB dostupnih na iPhoneu 12, najskuplji modeli njegovog nasljednika mogli imati i do 1 terabajt ugrađene flash memorije. Tolika količina prostora za sada je u Appleovom ekosustavu dostupna tek na iPadu Pro.

Kada je riječ o dodatnim, nepotvrđenim, funkcionalnostima, spominje se kako će u iPhone serije 13 biti ugrađeni snažniji magneti za MagSafe punjač i dodatke, a kamera bi trebala imati ugrađene mogućnosti za astrofotografiju.

Oni najoptimističniji kažu kako bi ove godine Apple mogao predstaviti i "sasvim novi" model koji će dolaziti u potpunosti bez fizičkih priključaka – nešto o čemu se govori već duže vrijeme. Bio bi to model Pro iz samog vrha ponude, iz kojeg bi bio izbačen Lightning utor za punjenje, pa bi korisnicima ostala samo mogućnost indukcijskog punjenja putem MagSafe punjača.

 

Kopirati
Drag cursor here to close