My Smart City

Intera vodi pet korisnika Code Huba Mostar na My Smart City hackathon u Zadar

Trodnevni program će započeti 24-satnim hackathonom na kojem će natjecatelji svoja znanja i vještine pretočiti u softverska rješenja za probleme prezentirane u uvodnom dijelu događaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 10. 2018. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Zadar će sredinom listopada ove godine postati središte regionalne IT scene zahvaljujući međunarodnom My Smart City hackathonu i konferenciji koji će se održati u Kazalištu lutaka od četvrtka, 11.10. do subote, 13.10.2018. godine.

Hackathon i konferenciju organiziraju Agencija za razvoj Zadarske županije i Grad Zadar kroz projekt CODE financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020. 

Trodnevni program će započeti 24-satnim hackathonom na kojem će natjecatelji svoja znanja i vještine pretočiti u softverska rješenja za probleme prezentirane u uvodnom dijelu događaja. S obzirom da je INTERA Tehnološki Park, uz BIT Centar Tuzla i IPC Tehnolopolis iz Nikšića, jedan od partnera na ovom projektu, pet korisnika Code Hub-a Mostar imat će priliku osvojiti glavnu nagradu od 30.000,00 HRK.

Uz samo natjecanje, sudionici će svoja znanja moći proširiti i na dodatnim Codelabs radionicama tijekom prvog dana. Svoja rješenja svi će timovi imati priliku izlagati pred stručnom komisijom drugog dana programa kada službeno počinje konferencija čiji je cilj ukazati na konkretna pametna riješenja koja se implementiraju u gradovima u svrhu podizanja kvalitete života, načinima na koji se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada te vidjeti koliko je koncept pametnog grada zaživio na ovom području. 

Kako mu i samo ime kaže, ovaj događaj će staviti naglasak na značaj i budućnost pametnih gradova te će okupljanjem mladih IT stručnjaka otvoriti vrata dodatnom razvoju novih tehnologija, digitalizacije i inovacija. Kada se tome pridoda i suradnja mladih ljudi iz triju država, svijetla budućnost vezana uz pametne gradove sve je izvjesnija.

Kopirati
Drag cursor here to close