Problem za Apple

Intelovi 5G modemi tek sljedeće godine

Prema Reutersu, Intel je već poslao 5G modeme svojim klijentima, no prvi uređaji s Intelovim modemima na tržište stižu tek iduće godine, što će pak predstavljati potencijalni problem za tvrtku Apple.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 02. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju Reutersa, tvrtka Intel već je poslala primjerke svojih 5G modema klijentima, no njihovi 5G modemi bit će prisutni tek u mobilnim uređajima koji će se na tržištu pojaviti iduće godine.

Što znači da bi Intel trebao kasniti za konkurencijom koja užurbano razvija svoje vlastite 5G modeme. Valja podsjetiti da je tvrtka Qualcomm nedavno predstavila Snapdragon X55, svoj 5G modem druge generacije.

Odgoda će stvoriti potencijalni problem tvrtki Apple koja izbjegava 5G modeme tvrtke Qualcomm (između ostalog i zbog sudskih sporova) te se odlučila u svojim uređajima koristiti upravo Intelove modeme, javlja Zimo.co.

Tvrtka iz Cupertina bi mogla pričekati sljedeću godinu kako bi predstavila svoj mobilni uređaj koji sadrži Intelov 8161 modem s podrškom za 5G mreže.

Ipak, obavljeni su i razgovori s alternativnim dobavljačima 5G modema kao što su tvrtke Samsung i Mediatek, no ishod tih razgovora nije poznat. Postoje i glasine kako bi Apple u budućnosti mogao razviti i vlastiti 5G modem.

Kopirati
Drag cursor here to close