Novi napad na Snapchat

Instagram priprema veliki novitet za svoje korisnike

Već neko vrijeme testira se nova aplikacija koja će biti namijenjena komunikaciji bliskih prijatelja s Instagrama.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 08. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Ilustracija

Facebook je od 2017. testirao posebnu aplikaciju za komunikaciju između korisnika Instagrama Direct koja je trebala zamijeniti dosadašnji način razmjene poruka unutar samog Instagrama.

No nakon oko dvije godine razvoja, odustali su od toga jer je zaposlenicima koji su testirali aplikaciju proces konstantnog prebacivanja između Instagrama i Directa svaki put kada su htjeli poslati poruku bio prilično frustrirajući.

Mark Zuckerberg ipak nije odustao od razvoja nove komunikacijske platforme – još početkom ove godine rekao je da privatne poruke, odnosno privatno dopisivanje između bliskih prijatelja vidi kao budućnost kompanije te je, kako su prenijeli na The Vergeu, nedavno krenuo s riječi na dijela.

Name, Facebook, tj. Instagram trenutna razvija baš takvu aplikaciju koja je namijenjena privatnoj komunikaciji bliskih prijatelja s Instagrama. Aplikacija, nazvana Threads, navodno će biti namijenjena "konstantnom i intimnom" dijeljenju sadržaja između korisnika i njihovih najboljih prijatelja, javlja Zimo.co.

Osim što će Threads omogućiti objave klasičnih statusa te dijeljenje poruka, fotografija i videozapisa korištenjem Instagramovih kreativnih alata, putem te aplikacije u realnom vremenu moći će se dijeliti i neke lokacijske informacije (npr. jesu li korisnici u pokretu), brzina kojom se kreću, kao i npr. informacije o bateriji uređaja koji koriste.

Unutar Threadsa prikazivat će se i posljednje Stories s Instagrama, a samo sučelje bit će slično trenutačnom izgledu poruka u Instagramu – u centru će biti same poruke (ali i statusi koje korisnici budu objavljivali), a zelena točka označavat će aktivnost korisnika.

Threads se trenutačno testira među zaposlenicima Facebooka, a na The Vergeu kažu kako je ta aplikacija još jedan Zuckerbergov napad na Snapchat u kojem korisnici provode više vremena nego u Instagramu te u Fejsu vjeruju da bi aplikacija s kojom se naglasak stavlja na komunikaciju bliskih prijatelja mogla privući i zadržati pažnju i vrijeme postojećih korisnika Instagrama.

Kopirati
Drag cursor here to close