Izazovi

Instagram napuštaju njegovi suosnivači

Facebook je kupio Instagram 2012. za milijardu dolara.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 09. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suosnivači društvene mreže Instagram Kevin Systrom i Mike Krieger najavili su odlazak iz kompanije koji se vremenski poklopio s velikom krizom u vlasniku Facebooku.

Naveli su kako napuštaju kompaniju kako bi ''ponovno istražili našu znatiželju i kreativnost'', prenosi Hina.

''Mi smo sada spremni za naše novo poglavlje'', rekao je Systrom u izjavi u ponedjeljak kasno navečer.

Taj je dvojac osnovao ovu popularnu aplikaciju za dijeljenje fotografija 2010. Otad je otvoreno hiljadu ureda u cijelom svijetu i privukli su više od milijardu korisnika.

Facebook je kupio Instagram 2012. za milijardu dolara.

''Izgradnja novih stvari zahtijeva da se vratimo unatrag, shvatimo što nas inspirira i uskladimo to s onim što je potrebno svijetu; to je ono što planiramo učiniti'', rekao je Systrom.

Suosnivači Instagrama navodno su odlučili podnijeti ostavku zbog sukoba s vodstvom Facebooka oko autonomije Instagrama unutar tvrtke, objavio je The Wall Street Journal pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom.

Njihov odlazak dolazi u vrijeme dok se Facebook bori s najgorom krizom u svojoj historiji. Društvena mreža radi i dalje na povratku povjerenja korisnika nakon skandala prodaje podataka tvrtki Cambridge Analytica pomoću kojih se uticalo na izborne procese diljem svijeta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close