Kreće borba

Instagram bi mogao predstaviti opciju s kojom će krenuti u borbu s YouTubeom

Uskoro bi na Instagramu mogli objavljivati videozapise u trajanju od čak 60 minuta
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 06. 2018. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram i YouTube iznimno su popularne platforme među influencerima koje na ovim mrežama prate milijuni ljudi, no postoje velike razlike u načinima na koje utjecajne osobe pripremaju sadržaj za ove servise.

Dok na YouTubeu objavljuju samo videozapise, Instagram pruža više mogućnosti, ali i neka ograničenja – mogu se objavljivati slike, Stories i videozapisi, a ograničenja se odnose na dužinu trajanja videa.

Maksimalna dužina objavljenog videa na Instagramu trenutno iznosi 60 sekundi u feedu i 15 sekundi u pričama, no to bi se uskoro moglo promijeniti, javlja Zimo.co.

U Facebookovoj kompaniji razmišljaju o velikom povećanju dužine videa koji se objavljuju na Instagramu te bi ograničenje od 60 sekundi povećali na čak 60 minuta.

Ovakvo povećanje trajanja videa otvorilo bi brojne nove mogućnosti zarade za Instagram, ali i nove mogućnosti influencerima koji bi sada i u Instagramu dobili platformu na kojoj će moći objavljivati duže videozapise i raznolikiji sadržaj za koji je potrebno puno više vremena od jedne minute.

Dugi videozapisi mogli bi se objavljivati kao dio Storiesa te je, prema novinarskim izvorima, ekipa iz Instagrama već imala sastanke s izdavačima kojima bi ova promjena mogla biti korisna, a videozapisi navodno će se i dalje prikazivati vertikalno.

Iz Instagrama trenutno ne žele komentirati ove informacije tako da nije poznato kada bi mogli omogućiti objavu dugih videa.

Što se Instagrama tiče, osim privlačenja korisnika YouTubea, objavljivanje dužih videa otvorit će nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer se u duže videozapise može plasirati više oglasa.

Kopirati
Drag cursor here to close