Kakva akvizicija!

IBM za impresivne 34 milijarde dolara kupio Red Hat

Red Hat će zadržati svoje sjedište, brandove i dosadašnju praksu, a funkcionirat će unutar IBM-ovog Cloud and Cognitive Software segmenta.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 07. 2019. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IBM je za 34 milijarde dolara kupio Red Hat te tako u svoj porfolio dodao jednu od najvažnijih softverskih kompanija u IT industriji koja razvija vrijedne tehnologije otvorenog hibridnog oblaka.

Kako su istaknuli iz obje tvrtke, zajedno će ubrzati inovacije nudeži hibridne multioblačne platforme sljedeće generacije. Temeljene na otvorenim tehnologijama poput Linuxa i Kubernetesa, zajednička platforma tvrtkama će omogućiti sigurno pokretanje, vođenje i upravljanje podacima i aplikacijama kako u samim tvrtkama tako i u privatnim te višestrukim javnim oblacima.

Tvrtke započinju novo poglavlje u njihovom digitalnom razvoju, moderniziraju infrastrukturu i prebacuju kritične zadaće i podatke u privatne oblake i višestruke oblake različitih pružatelja usluga, istaknula je predsjednica IBM-a Ginni Rometty, javlja Zimo.co.

Dodala je kako upravo zbog toga tvrtke trebaju otvorene i fleksibilne tehnologije koje će im pomoći da upravljaju tim hibridnim višeoblačnim okolinama.

Udruživanje s IBM-om dati će Red Hatu mogućnost da donesu još inovacija otvorenog koda većem broju orgaizacija i omogućit će nam da ispunimo zahtjeve za rješenjima hibridnog oblaka koja pružaju pravi izbor i agilnost, dodao je predsjednik Red Hata, Jim Whitehurst.

Prema dogovoru dviju tvrtki, Whitehurst i njegov tim nastavit će voditi Red Hat, a pridružit će se i IBM-ovom starijem menadžerskom timu. Red Hat će zadržati svoje sjedište, brandove i dosadašnju praksu, a funkcionirat će unutar IBM-ovog Cloud and Cognitive Software segmenta.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, Red Hatova misija i predanost otvorenom kodu neće se mijenjati, već će svojim rješenjima nadopunjavati IBM-ovu ponudu. Ujedno su najavili i daljnju izgradnju i širenje partnerstva s najvećim svjetskim pružateljima usluga pohrane u oblaku kao što su Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud i Alibaba.

Kopirati
Drag cursor here to close