Kakva akvizicija!

IBM za impresivne 34 milijarde dolara kupio Red Hat

Red Hat će zadržati svoje sjedište, brandove i dosadašnju praksu, a funkcionirat će unutar IBM-ovog Cloud and Cognitive Software segmenta.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 07. 2019. u 10:27 Bljesak.info
Kopirati

IBM je za 34 milijarde dolara kupio Red Hat te tako u svoj porfolio dodao jednu od najvažnijih softverskih kompanija u IT industriji koja razvija vrijedne tehnologije otvorenog hibridnog oblaka.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako su istaknuli iz obje tvrtke, zajedno će ubrzati inovacije nudeži hibridne multioblačne platforme sljedeće generacije. Temeljene na otvorenim tehnologijama poput Linuxa i Kubernetesa, zajednička platforma tvrtkama će omogućiti sigurno pokretanje, vođenje i upravljanje podacima i aplikacijama kako u samim tvrtkama tako i u privatnim te višestrukim javnim oblacima.

Tvrtke započinju novo poglavlje u njihovom digitalnom razvoju, moderniziraju infrastrukturu i prebacuju kritične zadaće i podatke u privatne oblake i višestruke oblake različitih pružatelja usluga, istaknula je predsjednica IBM-a Ginni Rometty, javlja Zimo.co.

Dodala je kako upravo zbog toga tvrtke trebaju otvorene i fleksibilne tehnologije koje će im pomoći da upravljaju tim hibridnim višeoblačnim okolinama.

Udruživanje s IBM-om dati će Red Hatu mogućnost da donesu još inovacija otvorenog koda većem broju orgaizacija i omogućit će nam da ispunimo zahtjeve za rješenjima hibridnog oblaka koja pružaju pravi izbor i agilnost, dodao je predsjednik Red Hata, Jim Whitehurst.

Prema dogovoru dviju tvrtki, Whitehurst i njegov tim nastavit će voditi Red Hat, a pridružit će se i IBM-ovom starijem menadžerskom timu. Red Hat će zadržati svoje sjedište, brandove i dosadašnju praksu, a funkcionirat će unutar IBM-ovog Cloud and Cognitive Software segmenta.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, Red Hatova misija i predanost otvorenom kodu neće se mijenjati, već će svojim rješenjima nadopunjavati IBM-ovu ponudu. Ujedno su najavili i daljnju izgradnju i širenje partnerstva s najvećim svjetskim pružateljima usluga pohrane u oblaku kao što su Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud i Alibaba.

Kopirati