Nakon TikToka

I Alibaba navodno na meti administracije predsjednika Trumpa

U američkoj javnosti su se pojavile glasine kako administracija američkog predsjednika Trumpa ima novu metu, ovaj put to bi bila kineska tvrtka Alibaba.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 08. 2020. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon priča s Huaweijem, TikTokom (ByteDance) i WeChatom (Tencent) čini se kako administracija američkog predsjednika Trumpa ima novu metu.

Ovaj put je riječ o Alibabi, unatoč činjenici da su Trump i osnivač te vlasnik tvrtke Jack Ma u javnosti prijatelji nakon što je potonji obećao izdašne donacije za borbu protiv koronavirusa.

Opasnost za Alibabu stoga treba potražiti od članova Trumpove administracije, kao što je na primjer američki državni tajnik Mike Pompeo koji je više puta spominjao Alibabu u negativnom kontekstu, prenosi Bug.

Alibaba je ipak ponešto drugačija priča u odnosu na tvrtke Huawei i ByteDance (vlasnika TickToka) koje su dosta nade polagale u svoju ekspanziju na zapadna tržišta, dok je prisustvo Alibabe na zapadnim tržištima marginalna.

Ona se koncentrirala uglavnom na e-trgovinu u matičnoj Kini i na susjednim azijskim tržištima te joj embargo i zabrane u SAD-u ne bi zadale neke veće probleme što se tiče poslovanja. Ipak, postoji realna mogućnost da bi eventualna zabrana uporabe američkih komponenti i softvera te druge slične zabrane mogle ozbiljno naštetiti Alibabi.

Kopirati
Drag cursor here to close