Nakon HongMengOS i ARK OS

Huawei zaštitio nazive - LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink

Nakon zaštite naziva HongMengOS i ARK OS, Huawei je odlučio zaštiti i dodatne - LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 07. 2019. u 11:46 Bljesak.info
Kopirati

Huawei je krajem svibnja zaštitio nazive HongMeng OS i ARK OS pod kojim će u dogledno vrijeme lansirati vlastiti operacijski sustav za mobilne, IoT i druge uređaje, uključujući i automobile. No kako svaki operacijski sustav treba i aplikacije te servise koji će s njim raditi ovih je dana Huawei zaštitio i dodatne nazive pri agencijama EUIPO i UKIPO.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema izvoru Huawei je zaštitio nazive LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink. Navedeni bi trebali biti upotrijebljeni prilikom imenovanja tvrtkinih novih aplikacija i servisa kojima će zamijeniti postojeće, „zapadnjačke“ aplikacije i servise. Pritom se dakako misli na aplikacije Facebook, WhatsApp, Instagram te Google kao servis, javlja Bug.hr.

Shodno nazivima Huawei najvjerojatnije radi na vlastitim aplikacijama za chat, poruke i servisima iz domene telekomunikacija. Razlog tomu je upitna budućnost oko korištenja Facebooka i Googleovih servisa, ako se ponovno zaoštre političko-trgovački odnosi između Kine i SAD-a.

Podsjetimo, CEO tvrtke, Ren Zhengfei, je nedavno za francuski časopis LePoint, izjavio kako im je dugoročni plan manje ovisiti o Googleu.

Huawei stoga radi na tome da njegov operacijski sustav bude cijelovit ekositem, koji bi korinsicima ponudio sve što im prema njihovom mišljenju treba na njihovim uređajima.

Kopirati