Pametni sat

Huawei Watch GT 2 - veći zaslon, mikrofon i zvučnik

Ususret predstavljanju novog pametnog sata Huawei Watch GT 2 po dobrom starom običaju procurili su i renderi koji nam otkrivaju dizajn, ali i pokoja informacija vezano uz softver i nove značajke.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 09. 2019. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei se priprema za predstavljanje novih pametnih telefona krajem rujna, a tada bi mogla biti predstavljena i nova generacija pametnog sata – Watch GT čiji su renderi ovih dana dospjeli u javnost. Budući je riječ o drugog generaciji sata proizvođač nije previše komplicirao oko naziva pa će se novi sat jednostavno zvati Watch GT 2. Kodni naziv tijekom razvoja bio je Latona dok je službeni broj modela LTN-B19.

Unatoč manjoj promijeni u nazivu Huawei se pobrinuo da ostale, tehničke, budu znatnije. Prvenstveno sat će imati veći zaslon u odnosu na originalni model. Koliko veći, tek ostaje za vidjeti, no ako je suditi prema renderima – prilično. Osim toga i okolni rub oko zaslona je također smanjen.

Zahvaljujući tomu našlo se mjesta i za veću bateriju čiji kapacitet sada iznosi 445 mAh. U odnosu na originalni to je povećanje od 25 mAh, no i ono će dobro doći, jer će i autonomija sata biti nešto duža. Novi model dobio je i dva dodatka koje originalni model nema – zvučnik i mikrofon koji će najvjerojatnije služiti za pozive, javlja Bug.

Integrirani GPS, senzori za praćenje otkucaja srca i dalje su tu, kao i Bluetooth koji će i ovog puta služiti za uparivanje između pametnog telefona i sata. Poznato je da će Watch GT 2 stići u dva modela – Classic koji će imati kožnu narukvicu i Sport kod kojega će narukvica biti od plastike (gume).

Sa softverske strane neće biti promjena pa će se i Watch GT 2 temeljiti na tvrtkinoj mobilnoj platformi LightOS ili po nekim izvorima čak i na novom Harmony OS-u. Koji će operacijski sustav na kraju biti dio novog pametnog sata vidjet ćemo nakon što Huawei navedenog predstavi. Za sada su u igri dva moguća termina – IFA 2019 sajam ili događaj na kojemu će biti predstavljeni pametni telefoni iz serije Mate 30.

Kopirati
Drag cursor here to close