Nadolazeći operativni sustav

Huawei u Europi zaštitio i naziv Harmony

Huawei je podnio zahtjev za zaštitu naziva ''Harmony'' koji bi prema trenutnim saznanjima trebao biti još jedan naziv za njihov nadolazeći operacijski sustav za mobilne uređaje.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 07. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei već par mjeseci, točnije od izbijanja trgovinskog rata sa SAD-om, tvrdi kako ima spremnu alternativu za Android. Štoviše, ista je navodno već godinama u razvoju jer su slutiti da bi im jednog dana mogla zatrebati.

Do sada nismo imali razloga sumnjati u Huaweijeve navode o alternativnom operacijskom sustavu za Android. No, ovih dana priča im i ne drži vodu. Dok se svako malo u medijima pojavljuju informacije o superiornosti HongMeng OS-a nad Androidom, od kojega je čak brži 60%, sada jedan od Huaweijevih šefova, Liang Hua, navodi kako isti nikad nije bio razvijan kao zamjena za Android, već primarno kao OS za IoT uređaje, kako bi se smanjila latencija, piše Bug.hr.

Liang je dodao i kako im Android još uvijek ostaje „prvi izbor“ kad je u pitanju operacijski sustav za mobitele. Također je izjavio i kako još nisu odlučili može li HongMeng OS u budućnosti razviti kao operacijski sustav za pametne telefone.

Dakle, HongMeng OS neće zamijeniti Android u slučaju da se Trump predomisli i ponovno proglasi Huawei nepoželjnom tvrtkom, no to bi mogao ARK OS, Aurora OS ili po novome Harmony. Naime, Huawei je ovih dana, točnije 12. srpnja 2019. godine odlučio zaštiti još jedan naziv pri uredima EUIPO i IPO – Harmony.

Kako stoji u zahtjevu patenta naziv je kategoriziran pod klasom 9 u koju spadaju mobilni operacijski sustavi i računalni operacijski sustavi. Čini se kako se Huawei u trgovinskom ratu sa SAD-om odlučio za strategiju zbunjivanja protivnika. Hoće li Huawei ikada izdati alternativu za Android u ovom trenutku je teško reći, ostaje nam jedino da pričekamo i vidimo kako će se situacija dalje razvijati, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close