Došao je trenutak

Huawei se sprema zamijeniti Googleove aplikacije brže no što smo mislili

Hoće li Huawei zaista u 2020. godinu ući sa vlastitim verzijama najpopularnijih aplikacija, ubrzo ćemo vidjeti.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 12. 2019. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei bi već do kraja 2019. mogao zamijeniti neke od ključnih Googleovih apliakcija svojim inačicama. Da kineski proizvođač elektronike već uvelike radi na svom operativnom sustavu i jačanju ekosustava, dobro je poznato, ali je cijelo vrijeme držao pomalo otvorena vrata za povratak u Googleovo okrilje.

Kako vrijeme prolazi, u Huaweiju su shvatili da će se ipak morati osloniti na vlastite snage. Zato su počeli intenzivno poticati developere da razvijaju aplikacije u sklopu Huawei Media Services.

Prema ET Telecomu, Huawei potiče indijske developere da razviju alternative najpopularnijim Googleovim aplikacijama kao što su YouTube, Drive, Gmail, Maps i mnoge druge, javlja Zimo.

No, ono što iznenađuje je najava kako bi takve ključne aplikacije svjetlo dana mogle ugledati već prije kraja prosinca. Direktor Huawei i Honor Indija, Charles Peng, istaknuo je kako za krajnjeg korisnika neće biti nikakve primjetne razlike između aplikacija u Googleovom i Huaweijevom sustavu.

Kako bi to ostvarili, iz Huaweija su developerima ponudili i novčane poticaje, pa se govori o iznosima i do 17 tisuća dolara za programere koji su spremni integrirati svoje aplikacije u Huawei Media Services kako bi dobili izgled i korisničko iskustvo kakvo bi inače dobili na telefonima koji koriste Android.

Hoće li Huawei zaista u 2020. godinu ući sa vlastitim verzijama najpopularnijih aplikacija, ubrzo ćemo vidjeti. No, sigurno je da u Kini ništa ne prepuštaju slučaju pa bismo Huaweijeve aplikacije mogli vidjeti u praksi već na sljedećem Huaweijevom telefonu - P40, koji bi trebao ugledati svjetlo dana u ožujku 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close