Za ljubitelje gadgeta

Huawei predstavio pametni sat i narukvicu za sportaše u srcu

Huaweijev pametni sat i sportska narukvica razvijeni su u suradnji s uglednim sportskim i medicinskim institucijama.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 10. 2018. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei je prošlog tjedna u Londonu dva nova nosiva gadgeta - HUAWEI WATCH GT i HUAWEI Band 3 Pro.

Huaweijev pametni sat, WATCH GT, koristi inovativni algoritam koji mu omogućuje uštedu baterije, a sat se dinamički prebacuje između načina rada koji su namijenjeni ili boljim performansama, ili većoj efikasnosti, ovisno o korisnikovoj aktivnosti kako bi baterija trajala duže.

Tako omogućava autonomiju baterije od čak dva tjedna uz kontinuirano korištenje. Istovremeno, dvojezgreni procesor korisnicima omogućuje uživanje u najboljim karakteristikama oba svijeta - istovremeno pokazujući iznimne performanse uz visoku efikasnost.

Sat istovremeno kombinirati GPS, GLONASS i GALILEO - tri najzastupljenija satelitska sustava koja poboljšavaju opciju lokacije korisnika. Algoritam za praćenje potom optimizira podatke kako bi postigao precizno određivanje pozicije čak i u područjima s brojnim različitim signalima, javlja Zimo.co.

Uz 1,39 inčni AMOLED ekran rezolucije 454x254 sve su informacije na zapešću potpuno jasne i vidljive. Kućište pametnog sata kombinira dvostruki crown dizajn s nehrđajućim čelikom te keramičkim rubovima uz dijamantno karbonatni premaz (DLC) kako bi se osigurala dugotrajnost uređaja.

Kućište veličine 10,6 mm kompatibilno je s dva remena - dvobojnim silikonskim ili elegantnim kožnim kako bi se korisnicima omogućila prilagodba ovog uređaja za svaku priliku.

Uređaj donosi mogućnost praćenja čitavog niza sportskih aktivnosti u kombinaciji sa svojim preciznim pozicioniranjem. U suradnji s profesionalnim sportskim organizacijama, Huawei je ovaj pametni sat prilagodio širokom rasponu sportova, uključujući vježbe na zatvorenom, trčanje na otvorenom, planinarenje, biciklizam i plivanje na otvorenom.

Sat donosi i fitness coaching funkcije. Analizirajući otkucaje srca korisnika znanstvenim metodama, ova funkcija korisnike ohrabruje da vježbaju sigurnije i zdravije nego ikad prije.

TruSeen 3.0 tehnologija praćenja otkucaja srca prati korisnikove otkucaje prilikom aktivnosti, ali i odmora kombinirajući inovativni PPG optički dizajn hardvera s AI algoritmima.

U Sport načinu rada, pametni sat može se namjestiti tako da obavještava korisnike o potrebnoj prilagodbi intenziteta vježbanja na temelju unaprijed definiranih otkucaja srca. U Rest načinu rada, pametni sat automatski prati i bilježi otkucaje srca dok se korisnici odmaraju.

S TruSeen 3.0 tehnologijom, Haweijeva sportska narukvica Band 3 Pro precizno prati otkucaje srca korisnika kroz cijeli dan. Band 3 Pro može pratiti uobičajene obrasce sna kroz TruSleep 2.0, a zahvaljujući mogućnosti analize velikih podataka daje i prijedloge za poboljšanje kvalitete sna.

Band 3 Pro donosi 0,95 inčni HD AMOLED ekran na dodir u boji koji nudi više mjesta za prikaz podataka. Kontrole su jednostavne i intuitivne - korisnici mogu navigirati kroz brojne mogućnosti na ekranu, povlačeći prstom vertikalno ili horizontalno, ali i tapkajući po ekranu da bi se vratili na početni zaslon.

Cijene satova kreću se od 199 eura (za slabiji model) do 249 eura (za jači), u Hrvatskoj će se prodavati po cijeni od 1999 kuna, dok će se pametna narukvica prodavati po cijeni od 99 eura, ali još nije poznato kad će točno biti dostupni kod nas.

Kopirati
Drag cursor here to close