Optimistično

Huawei očekuje da će do kraja godine isporučiti 270 milijuna telefona

Huaweijev CEO, Ren Zhengfei, prognozira da će Huawei unatoč američkim sankcijama do kraja godine isporučiti 270 milijuna pametnih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 10. 2019. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei se prije nekoliko dana pohvalio kako su do sada uspjeli isporučiti 200 milijuna pametnih telefona. Impresivna je to brojka kada se uzmu u obzir problemi u kojima se tvrtka trenutno nalazi s dobavljačima potrebnih komponenti zbog američkih sankcija.

No usprkos tomu uspjeli su isporučiti 200 milijuna telefona tijekom ove godine. Štoviše, do ove brojke su stigli čak 64 dana ranije nego prethodne. Ovako dobrim rezultatima pripomogli su i popusti na cijenu uređaja u matičnoj Kini, a koji su se odnosili na najnoviju Mate 30 seriju.

Zahvaljujući tom i drugim poslovnim potezima Huawei je u prva tri tromjesečja 2019. godine uspio uprihoditi 86,01 milijardi američkih dolara. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvareno je povećanje prihoda od 24,4%, javlja Bug.

Stoga ne čudi što je CEO tvrtke, Ren Zhengfei, optimističan u naredno poslovanje tijekom nadolazećih blagdana. Zhengfei smatra kako će do kraja godine Huawei isporučiti ukupno 270 milijuna telefona, odnosno 20 milijuna više nego što su prognozirali najoptimističniji analitičari.

Dio tržišnog uspjeha trebao bi potpomoći i Mate X, tvrtkin prvi telefon sa savitljivim zaslonom. Prema zadnjim informacijama, Mate X će na kineskom tržištu biti pušten u prodaju 15. studenog 2019. godine. Hoće li biti bolji od Galaxy Folda koji se nije pokazao spremnim za svakodnevno korištenje, saznat ćemo nakon prvih recenzija, Zack Nelson je zasigurno naoštrio noževe i obnovio zalihe upaljača kako bi ga podvrgnuo svojim nesvakidašnjim testovima.

Kopirati
Drag cursor here to close