Sve je i dalje tajna

Huawei lansira telefon sa svojim operativnim sustavom prije kraja godine?

Iz Huaweija, službeno, za sad šute o daljnjim planovima.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 08. 2019. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako se Huawei našao na crnoj listi SAD-a i upao u probleme s američkim dobavljačima softvera i hardvera, sve su glasnije informacije kako priprema vlastiti operativni sustav.

Neki visoki dužnosnici iz Huaweia potvrdili su da se već godinama radi na operativnom sustavu temeljenom na Androidu, ali se tek nagađalo kad bi prvi telefoni s takvim sustavom mogli biti na tržištu.

Kako je Google dobio dopuštenje za suradnju s Huaweijem tek do sredine kolovoza, jasno je da u kineskom proizvođaču elektroničke opreme pripremaju tržište za trenutak kad će ta suradnja prestati, piše Zimo.co.

Prema informacijama koje stižu iz Kine, Huawei bi već do kraja ove godine mogao na tržište izbaciti pametni telefon s Hongmeng operativnim sustavom. Odnosno opereativnim sustavom temeljenim na Androidu i razvijenim u samom Huaweiju.

Uređaj bi spadao u jeftiniju kategoriju, vjerojatno kako bi lakše pronašao put do kupaca.

No, iz Huaweija, službeno, za sad šute o daljnjim planovima. Istaknuli su tek kako im je i dalje prvi izbor Googleov Android, a Hongmeng su okarakterizirali kao dio Huaweijeve dugoročne strategije.

Kopirati
Drag cursor here to close