Potvrdio predsjednik kompanije

HTC: U 2018. godini smartphone s dvostrukom kamerom

Predsjednik HTC-a, Chialin Chang, potvrdio je kako će se HTC u 2018. godini vratiti pametnim telefonima s dvostrukom kamerom
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 11. 2017. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HTC je bila jedna od prvih tvrtki koja je na tržištu predstavila pametni telefon s dvostrukom kamerom, a riječ je o modelu EVO 3D.

Nakon toga uslijedilo je još nekoliko uređaja s istom značajkom kao što su Butterfly 3 (za japansko tržište) te One M9 Plus da bi tajvanska tvrtka potom, baš u vrijeme kada su ga ostali proizvođači počeli uvoditi, odustala od koncepta dvostruke kamere (HTC-ova dodatna kamera koristila se za stvaranje bokeh efekta).

No, to bi se uskoro trebalo promijeniti, nedugo nakon službenog predstavljanja novih HTC U11+ i U11 Play pametnih telefona, predsjednik HTC-a, Chialin Chang, potvrdio je kako njegova tvrtka tijekom 2018. godine planira na tržištu predstaviti pametni telefon s dvostrukom kamerom, piše Bug.hr.

HTC-ov predsjednik ističe kako će se njegova tvrtka u idućoj godini usredotočiti na srednju i visoku klasu uređaja te u prodaju pustiti maksimalno oko pet do sedam novih pametnih telefona.

Neizbježno je bilo i pitanje o Googleovom preuzimanju tima HTC-ovih inženjera zaslužih za razvoj Pixel uređaja, Chialin Chang ističe kako cijeli proces akvizicije još uvijek nije dovršen, njegov dovršetak se očekuje u prvim mjesecima iduće godine.

Zbog poznatih veza između HTC-a i Googlea, predsjednik HTC-a nije se htio osvrtati na nagađanja da je U11+ zapravo prvobitno zamišljen kao Google Pixel 2 XL, ali se Google u međuvremenu što se tiče tog modela odlučio za jeftiniji LG-jev dizajn, a od HTC-a prihvatio samo Pixel 2.

Kopirati
Drag cursor here to close