Provjerite svoj uređaj

HP upozorio korisnike na potencijalno zapaljive baterije

Najproblematičniji dio gotovo svih IT uređaja su baterije, potvrđuje to i novi HP problem s baterijama na prijenosnicima.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 01. 2018. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo konstantno se brojni proizvođači pametnih telefona, tableta i prijenosnika susreću s problemima neispravnih i potencijalno opasnih baterija.

Novi takav slučaj stigao je iz HP-a, koji je objavio kako dio njihovih prijenosnika koji su na tržište distribuirani u razdoblju od prosinca 2015. do prosinca 2017. ima problema s baterijama.

Nije specificirano kakvi su točno problemi u pitanju, ali je HP vrlo jasno naznačio kako se “pojedine baterije mogu pregrijavati, izazvati požar i biti vrlo opasne za korisnike”, stoga je sve vlasnike spornih serija prijenosnika pozvao da što je moguće prije zamijene svoje baterije, naravno, potpuno besplatno, piše Zimo.co.

Prijenosnici HP Probook 64x (G2 i G3), HP ProBook 65x (G2 i G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11, odnosno HP ZBook (17 G3, 17 G4, i Studio G3) mobilne radne stanice spadaju u kategoriju rizičnih, ako ste vlasnik nekog od navedenih modela, potrebno je istog trenutka bateriju postaviti u takozvani “Battery Safe Mode”, dok ne pošaljete svoj uređaj u ovlašteni servis i ne zamijenite bateriju.

Ako nemate mogućnost “Battery Safe Mode”, nužna je nadogradnja BIOS-a koja će vam omogućiti navedenu opciju i smanjiti rizik na najmanju moguću mjeru. No, ponavljamo, zamjena baterije je apsolutno nužna.

HP je na svojim službenim stranicama objavio i softver pomoću kojega možete provjeriti je li vaša baterija iz kategorije rizičnih i trebate li je zamijeniti.

Kopirati
Drag cursor here to close