32 GB podataka

Hakeri ukrali osjetljive podatke o australskoj avijaciji i mornarici

Australski dužnosnici za cyber sigurnost misterizonog hakera su nazvali "Alf", po liku iz sapunice Home and Away.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 10. 2017. u 11:46 Bljesak.info
Kopirati

Osjetljive informacije o australskim obrambenim programima ukradene su u velikom cyber napadu.

U hakerskom napadu na jednu kompaniju koja pruža usluge za australsku vladu procurilo je oko 30 GB podataka, uključujući podatke o novim borbenim avionima i mornaričkim plovilima, izvještava BBC.

Informacije su poslovno osjetljive, ali nisu povjerljive, priopćeno je iz vlade.

Iz vlade nemaju informacije o tome da li je u ovom napadu sudjelovala neka država.

Australski dužnosnici za cyber sigurnost misterizonog hakera su nazvali "Alf", po liku iz sapunice Home and Away.

Napadi su krenuli u srpnju prošle godine, ali australska Direkcija za radioinženjersku obranu (Australian Signals Directorate - ASD) je o tome obaviještena tek u studenom. Identitet hakera nije poznat.

Ministar obrambene industrije Christopher Pyne je u četvrtak za Australian Broadcasting Corp kazao da mu je rečeno da ova krađa nije prijetnja za nacionalnu sigurnost.

''Srećom, informacije koje su ukradene su poslovne, ne vojne, ali ovo je svejedno veoma ozbiljno i mi ćemo to istražiti'', rekao je ministar Pyne.

Mitchell Clarke iz ASD-a je rekao da je haker iskoristio slabu točku u softwareu koji koristi ova aeronautička kompanija, a koji nije bio ažuriran 12 mjeseci i za koji su korištene jednostavne šifre.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.