Nema kontrole

Hakeri hakiraju hakere, preuzimaju kontrolu nad njihovim, ali i računalima njihovih žrtava

Hakeri čak mame jedni druge objavljujući zaražene alate na hakerskim forumima.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 03. 2020. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nije siguran od hakera. Možemo se samozavaravati i tvrditi da im nismo zanimljivi, ali činjenica je da hakerima (u većini slučajeva) nije bitno naše ime i prezime, već vrijednost naših podataka.

No stručnjaci za računalnu sigurnost u posljednje su vrijeme zabilježili zanimljivu pojavu. I sami hakeri postali su mete drugih hakera. Točnije, otkrivena je malware kampanja koja cilja hakere i njihove najpopularnije hakerske alate.

Kako su otkrili u tvrtki za računalnu sigurnost Cybereason, kampanja traje već gotovo godinu dana i usmjerena je prije svega na već postojeće hakerske alate. U te alate ubacuju se trojanci, koji kad se jednom otvori alat, drugom hakeru daju potpun pristup računalu prvog hakera.

Hakeri čak mame jedni druge objavljujući zaražene alate na hakerskim forumima, javlja Zimo.

Problem je što hakeri, nazovimo ih "lovci", kad jednom preuzmu kontrolu nad računalom hakera "lovine", također imaju pristup i svim zaraženim računalima koje je "lovina" već hakirala.

Stručnjaci za računalnu sigurnost još nisu otkrili tko stoji iza kampanje usmjerene na hakere kao ni odakle je točno zaraza krenula. No ističu da hakeri "lovci" rade na različitim verzijama svog hakerskog alata gotovo svakodnevno.

Možemo sa sigurnošću pretpostaviti da su brojni pojedinci zaraženi tijekom ove kampanje (iako ne možemo znati točno koliko). Jasno je da pojedinci iza ove kampanje koriste više servera, a neki su od njih hakirani blogovi na WordPressu. Drugi čine infrastrukturu u vlasništvu tih pojedinaca, napisali su na svom blogu iz Cybereasona te dodali kako će nastaviti pratiti situaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close